Parmessar eist structurele verbeteringen en transparantie bij de Belastingdienst

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, heeft gisteren tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende wijziging van de regels ter toekenning van een Fiscaal Identificatienummer in De Nationale Assemblée, scherpe kritiek geuit op de huidige staat van de Belastingdienst. Parmessar gaf aan dat het noodzakelijk is voldoende aandacht te schenken aan de instituten die belast zullen zijn met de handhaving van die wetten, alvorens wetten aangepast en ontworpen worden.

Continue ReadingParmessar eist structurele verbeteringen en transparantie bij de Belastingdienst

Mennonieten moeten voldoen eisen tribale gemeenschappen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Diverse belanghebbenden, waaronder in stamverband levende gemeenschappen, inheemse groepen, belangenorganisaties, milieuactivisten en juristen, belegden gisteren een persconferentie, in verband met het kortgedingvonnis, dat de kantonrechter op 16 mei 2024 heeft uitgesproken ter bescherming van tribale gemeenschappen in Suriname. De kortgedingrechter heeft toen een belangrijke beslissing moeten nemen, waarbij Mennonieten moeten voldoen aan de eisen van de betrokken tribale gemeenschappen.

Continue ReadingMennonieten moeten voldoen eisen tribale gemeenschappen

E-bikers hebben geen weet van verkeersregels:

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De jonge vrouw die maandagavond overleed, nadat ze eerder op de dag op een e-bike was aangereden door een automobilist, is de 19-jarige Joëlle Fränkel. Uit het voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat ze van achteren werd aangereden, nadat ze zonder op te letten, naar de andere kant van de weg reed. Joëlle reed aan de linkerzijde van de Mr. Jagernath Lachmonstraat en ging in de richting van de Leysweg.

Continue ReadingE-bikers hebben geen weet van verkeersregels:

‘Optreden Belastingdienst moet daadkrachtiger en beter controleerbaar worden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Radjendrekoemar Debie, VHP-parlementarier, voerde gisteren bij aanname van de wetswijziging van de Wet Fiscaal Identificatienummer, S.B. 2020 no. 17, aan, dat het optreden van de Belastingdienst daadkrachtiger en doelmatiger moet. ‘’En tegelijkertijd moet het klantgerichter en beter controleerbaar worden, zonder onnodige bureaucratie en administratieve lasten.‘’ De wetswijziging is gisteren met algemene 33 stemmen aangenomen. De Wet Fiscaal Identificatienummer is in 2020 in werking getreden; echter had de wet een beperking die moest worden opgeheven. Het identificatienummer was namelijk beperkt tot acht cijfers. Met de wijziging van de wet is besloten de cijfermatige beperking op te heffen.

Continue Reading‘Optreden Belastingdienst moet daadkrachtiger en beter controleerbaar worden’

Raghoebarsing ontkent koopkrachtversterking van SRD 19000 aan ministers

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën, heeft tijdens de behandeling van de Wet Fiscaal Identificatienummer gezegd dat het een pertinente onwaarheid is, dat de regering zichzelf een koopkrachtversterking van 50 procent met terugwerkende kracht tot mei 2023 heeft toegekend. De bewindsman reageerde op de opmerking van de NDP-parlementariër, Stephen Tsang, dat hij in een dagblad zou hebben vernomen, dat de regering zich zou hebben verrijkt door een abnormale koopkrachtversterking, terwijl de samenleving het moet doen met een bedrag van SRD 1800

Continue ReadingRaghoebarsing ontkent koopkrachtversterking van SRD 19000 aan ministers
Read more about the article ‘Medewerkers EBS hadden het recht niet om terrein te betreden’
De leden van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (OWOS), hebben vanochtend de Saramaccastraat ter hoogte van de elektriciteitscentrale EBS, gebarricadeerd. De bond zegt het wachten beu te zijn en wil zo snel als mogelijk, een oplossing voor de problemen die spelen. (Foto: Johan de Randamie)

‘Medewerkers EBS hadden het recht niet om terrein te betreden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een vakbondsdeskundige die niet bij naam genoemd wenst te worden, verklaarde in gesprek met de redactie, dat de werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) gisteren nimmer het recht hadden om het terrein te betreden. Dit omdat de directie de opdracht daartoe had gegeven en dus de poort op slot had laten doen.

Continue Reading‘Medewerkers EBS hadden het recht niet om terrein te betreden’

Amerika legt sancties op aan Azruddin Mohamed en zijn vader

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft onlangs sancties opgelegd aan Na-zar Mohamed, een prominente mijnbouwmagnaat in Guyana, en zijn zoon Azruddin. De sancties zijn het gevolg van beschuldigingen dat zij betrokken waren bij het be-driegen van de Guyanese regering met belastinginkomsten en het omkopen van ambtenaren. Mohamed's Enterprise, voorheen deel uitmakend van een consortium dat een logistieke basis van 300 miljoen dollar bouwde voor oliegigant Exxon Mobil Corp in Guyana, wordt geconfronteerd met strafrechtelijke onderzoeken door Ameri-kaanse wetshandhavingsinstanties.

Continue ReadingAmerika legt sancties op aan Azruddin Mohamed en zijn vader

Asinga besluit schorsing internationaal aan te vechten

  • Post author:
  • Post category:Sport

De Surinaamse Atleet Issam Asinga heeft afgelopen weekend in het programma Sport en Finish gezegd zijn opgelegde schorsing aan te zullen aanvechten bij het internationaal sporttribunaal CAS. Asinga werd voor vier jaren geschorst door de Athletics Integrity Unit (AIU) van de Wereld Atletiek Federatie  op verdenking van het gebruik van doping. Echter ontkent de atleet dit vanaf het prille begin. “Ik ben enthousiast om te zien wat het wordt. Het mooie is, dat het als een heel nieuwe zaak zal worden behandeld.

Continue ReadingAsinga besluit schorsing internationaal aan te vechten

President Cup SKD 2024 succesvol afgesloten

  • Post author:
  • Post category:Sport

Met de prijsuitreiking door president Chandrikapersad Santokhi werd het damtoernooi President Cup SKD 2024 officieel afgesloten. Tijdens de ceremonie, die plaatsvond op zondag 9 juni 2024 in het Denksportcentrum op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, reikte president Santokhi de trofeeën uit aan de winnaars.

Continue ReadingPresident Cup SKD 2024 succesvol afgesloten

Nationale dialoog essentieel rond olie- en gasontwikkeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Er zal een basis gecreëerd moeten worden voor de toekomstige generaties. Er wordt nog niet effectief gesproken door de autoriteiten over hoe de inkomsten uit de offshore olie- en gasproductie zullen worden beheerd. Hieromtrent had minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) het kortgeleden voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) vergadering. Deze kwestie rond de olie- en gasontwikkeling zal nog op nationaal niveau besproken moeten worden.

Continue ReadingNationale dialoog essentieel rond olie- en gasontwikkeling

HYPOCRISIE EN AMNESIE

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het wekt steeds weer verbazing, wanneer leden van de NDP in De Nationale Assemblee, menen forse kritiek te kunnen en mogen leveren op de verrichtingen van de huidige regering. Velen zijn van mening, dat de huidige machthebbers voor de verkiezingen van mei 2020 veel beloofd hebben aan het volk en dat ze om wat voor reden dan ook, in veel opzichten hebben gefaald. Daarom is de ontevredenheid bij velen niet gering.

Continue ReadingHYPOCRISIE EN AMNESIE

Atompai: ‘Ik heb hart voor Suriname, waar mensen me willen daar wil ik ook zijn’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Mielando Poetini Atompai, hoofdinspecteur en voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft in gesprek met ABC online nieuws verteld waarom hij ervoor heeft gekozen, uit de politiedienst te stappen, en zijn carrière voort te zetten in de politiek, waarbij hij deel uitmaakt van de Nationale Partij Suriname (NPS). Atompai zei dat, hij sinds 2021 tijdens de verkiezingen tot voorzitter van de SPB, bekend heeft gemaakt, dat hij niet voor langetijd voorzitter van de bond wenst te zijn.  “Als ik voorzitter ben geworden, zal ik tot 2024 maximaal tot 2025 aanzitten, maar ik zal niet tot 2026 aanzitten,” aldus Atompai. Toevoegend zei hij dat zijn zittingsperiode eigenlijk eindigt in augustus 2026.

Continue ReadingAtompai: ‘Ik heb hart voor Suriname, waar mensen me willen daar wil ik ook zijn’

Hoofdkapitein Kwinti’s ontkent contract met Mennonieten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Harold Souvenir, hoofdkapitein der Kwinti’s, heeft in gesprek met ABC-radio ontkend dat hij zonder medeweten van de granman, contracten zou zijn aangegaan met de Mennonieten. Afgelopen week hield een groep bewoners een krutu, waarbij zij eisten dat Souvenir opstapt als hoofdkapitein. Volgens hen zou Souvenir eigendunkelijk handelingen hebben gepleegd. Ruud Souverein van Terra Invest, die in Suriname als tussenpersoon fungeert voor de Mennonieten, heeft hoofdkapitein Souvenir benaderd via een derde persoon.

Continue ReadingHoofdkapitein Kwinti’s ontkent contract met Mennonieten