Regering en vakbonden voeren besprekingen over energietarieven

Dayanand Dwarka, lid van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), heeft kort geleden meegedeeld, dat er genoeg deskundigheid aan de kant van de vakbeweging is om tot een realistische prijs voor energie te komen. De overheid komt uit op een kostprijs van SRD 4,87 per kWh.

Dwarka zegt dat de vakbeweging gedegen en goed onderbouwd heeft aangegeven, dat het tarief veel lager kan. Zelf komt ze op een kostprijstarief van SRD 3,67. Dwarka benadrukt dat dit al een behoorlijke verlaging is. De regering werkt eraan snel tot een overeenkomst te komen met de gezamenlijke vakbonden (Ravaksur+) over de energietarieven. Dit liet zij vorige week in een persbericht weten. De technische teams van de regering en de vakbonden, hadden toen reeds een presentatie gehouden, waarbij uitgebreid gediscussieerd werd over de totstandkoming van een kostprijsberekening per kWh en per fase-aansluiting.

De onderhandelingen tussen de regering en de vakbonden worden deze week voortgezet. Beide partijen streven naar een definitief akkoord, dat zowel de economische realiteit als de belangen van de consumenten weerspiegelt. De vakbonden pleiten voor een tarief dat de lasten van de bevolking vermindert, zonder de duurzaamheid van de energievoorziening in gevaar te brengen.

More
articles