Nurmohamed wil werkzaamheden uitbesteden aan externe bedrijven

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft in gesprek met TBN-Prime Alert gezegd, dat het tijd wordt het personeelsbestand van het ministerie te verkleinen.

Volgens hem is het de bedoeling werkzaamheden van de overheid uit te besteden aan bestaande bedrijven. Nurmohamed zei dat hij zeker 75 procent van de diensten wil afstoten, en alleen waar het nodig is, ambtenaren behouden. Voor urgente zaken heeft het ministerie wel een klein team nodig om zaken snel op te lossen. “Als een boom omgevallen is of een weg moet snel geëgaliseerd worden, dan hebben we machines om dat zelf te doen, maar het beleid is erop gericht de meeste diensten af te stoten naar ondernemers die dat werk al doen. Als we dat hebben gedaan, kunnen we ons verder richten op het beleid”, aldus Nurmohamed.

Volgens de minister is er slechts personeel nodig voor diensten die niet kunnen worden afgestoten, zoals de afdeling Meteorologische Dienst en waterschappen . Het onderhoud van onze binnenstad zal nog worden uitgevoerd door Openbare Werken, de minister hoopt uiteindelijk ook dat te kunnen afstoten naar bedrijven en verder het onderhoud van de binnenstad uit te besteden. “Dit is de transformatie van ons ministerie wat betreft diensten en het verkleinen van ons korps”, aldus Nurmohamed.

More
articles