VSB steunt groene ontwikkelingsstrategie Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op dinsdag 28 mei deelgenomen aan de eerste consultatieronde voor de formulering van de Green Development Strategy (GDS) van Suriname. De bijeenkomst, georganiseerd door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, markeert het begin van een reeks consultaties gericht op de duurzame ontwikkeling van Suriname.

Continue ReadingVSB steunt groene ontwikkelingsstrategie Suriname

Nieuwe ontdekkingen Blok 52 versterken optimistische vooruitzichten Suriname

Terwijl TotalEnergies voortgaat met de planning voor haar eerste ontwikkeling in Blok 58, richten analisten van Rystad Energy en Wood Mackenzie zich op twee nieuwe projecten die Suriname verder op de kaart kunnen zetten in de olie- en gasindustrie. De eerste mogelijke ontwikkeling betreft olie in het nabijgelegen Blok 52. Hier hebben Petronas’ ontdekkingen van Roystonea-1 en Fusaea-1 naar schatting een winbare hoeveelheid van bijna 400 miljoen vaten olie, aldus Wood Mackenzie.

Continue ReadingNieuwe ontdekkingen Blok 52 versterken optimistische vooruitzichten Suriname

SEOB markeert eerste jubileum met oog op versterking financiële instituten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Suriname Economic Oversight Board (SEOB) vierde op 1 juni 2024 zijn eerste jubileum. Dit initiatief van de private sector, met vertegenwoordiging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) en de vakbeweging, heeft als voornaamste doelstelling om de regering te monitoren en te adviseren over de implementatie van het IMF-programma en de bijbehorende economische indicatoren.

Continue ReadingSEOB markeert eerste jubileum met oog op versterking financiële instituten

Somohardjo: ‘Registratie van ambtenaren succesvol’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken (BiZa), heeft in een interview met D-TV Express gezegd, dat de registratie van ambtenaren succesvol is verlopen. ‘’Met een bestand van ruim 52.000 landsdienaren, zijn er belangrijke zaken aan het licht gekomen, waarmee de overheid verder kan’’, zei Somohardjo. Hij betreurt dat een klein percentage van de geregistreerde ambtenaren zijn loon niet heeft ontvangen, maar verzekert dat het ministerie nu alles in het werk stelt om deze problemen recht te zetten.

Continue ReadingSomohardjo: ‘Registratie van ambtenaren succesvol’

Nurmohamed wil werkzaamheden uitbesteden aan externe bedrijven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft in gesprek met TBN-Prime Alert gezegd, dat het tijd wordt het personeelsbestand van het ministerie te verkleinen. Volgens hem is het de bedoeling werkzaamheden van de overheid uit te besteden aan bestaande bedrijven. Nurmohamed zei dat hij zeker 75 procent van de diensten wil afstoten, en alleen waar het nodig is, ambtenaren behouden.

Continue ReadingNurmohamed wil werkzaamheden uitbesteden aan externe bedrijven

Beveiliging EBS weigert Hellings toegang voor gesprek met directie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bond bij de EBS (OWOS) werd gisteren door de directie uitgenodigd voor een overleg over actuele zaken en om een datum vast te stellen voor de start van de cao-onderhandelingen. Bij deze bespreking zou ook de algemeen directeur, Leo Brunswijk, aanzitten. Echter, de vergadering vond geen voortgang, daar de beveiliging van de EBS, OWOS-voorzitter Marciano Hellings voorhield, dat hij het terrein in opdracht van Brunswijk, niet mocht betreden.

Continue ReadingBeveiliging EBS weigert Hellings toegang voor gesprek met directie

Nationaal elftal treft voorbereidingen

  • Post author:
  • Post category:Sport

 Afgelopen week vond onder publieke belangstelling de eerste training plaats van onze nationale selectie. Suriname zal op 5 juni in het Franklin Essed Stadion eindelijk Etienne Vaessen, Immanuel Pherai en Gyrano Kerk, mogen verwelkomen. De drie diasporaspelers kozen sinds kort om uit te komen voor Suriname. De focus bij het team blijkt zoals bondscoach Stanley Menzo, duidelijk te zijn gezet op winnen.

Continue ReadingNationaal elftal treft voorbereidingen
Read more about the article Burleson is Damkampioen 2024
Guno Burleson is na de zevende ronde opnieuw koploper in de finaleronde van het Surinaams Damkampioenschap. (Archieffoto)

Burleson is Damkampioen 2024

  • Post author:
  • Post category:Sport

Internationaal Grootmeester (GMI) Guno Burleson is de afgelopen week voor de tiende keer damkampioen van Suriname geworden. Hij eindigde na de 15e ronde van de Presidents Cup samen met Federatie Meester (MF) Gerson Bendt met 22 punten op de eerste plaats.

Continue ReadingBurleson is Damkampioen 2024

Cruciale wetgevingsproducten nodig voor betere score CFATF-aanbevelingen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname moet meer dan 20 wetgevingsproducten implementeren om een betere score te halen en te voldoen aan de 40 aanbevelingen van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF). Deze cruciale wetten moeten versneld worden behandeld en ter goedkeuring worden voorgelegd aan De Nationale Assemblee (DNA).

Continue ReadingCruciale wetgevingsproducten nodig voor betere score CFATF-aanbevelingen

SEC zet in op milieuvriendelijke energieontwikkeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ontwikkelingen op het gebied van de olie- en gassector moeten in balans zijn met het beschermen van het milieu. Volgens voorzitter Orlando Olmberg van de Suriname Energy Chamber (SEC), is dit een belangrijk discussiepunt dat naar voren zal komen tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS 2024). In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, deelt Olmberg de plannen om dit punt onder de aandacht te brengen.

Continue ReadingSEC zet in op milieuvriendelijke energieontwikkeling

Amerikanen plannen inval in Suriname op zoek naar de boom met dollars

Biden stuurt zijn mannen naar Suriname om te kijken hoe die bomen met dollars eruitzien. Wie weet waar die bomen zijn? De Amerikanen gaan ontdekken dat Surinamers grote fantasten zijn en dat ze met hun praatjes het hele land zoet kunnen houden, keer op keer op keer.

Continue ReadingAmerikanen plannen inval in Suriname op zoek naar de boom met dollars

ALS WARME BOLLEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Als warme bollen gaan de zogeheten en geluidloze e-bikes over de toonbank en vormen een steeds groter probleem en gevaar binnen het reguliere verkeer op de openbare weg. We hebben er al zovele malen over geschreven, dat deze elektrisch voortgedreven  e-bikes, niet gezien mogen worden als fietsen, omdat ze totaal niet aan de criteria van een fiets voldoen.

Continue ReadingALS WARME BOLLEN