Van Samson: ‘Communicatie regering Santokhi faalt na vier jaar’

Cedric Van Samson, VHP-parlementariër, heeft in gesprek met TBN benadrukt, dat de regering succesvol is geweest in het herstructureren van schulden met buitenlandse crediteuren, hetgeen de economische positie van Suriname heeft verbeterd. “Maar door haar slechte communicatie, mist de samenleving de impact en het effect van deze maatregelen”, aldus Van Samson.

Volgens Van Samson heeft de regering op communicatiegebied gefaald, ondanks de economische vooruitgang die is geboekt. Van Samson, die bijna aan het einde van zijn eerste termijn als parlementariër is, erkent dat het geen gemakkelijke periode was voor zijn partij. De regering heeft verschillende problemen aangepakt, waaronder de uitdagingen van de covid-pandemie. “Het uitleggen van de noodzaak van vaccineren en het aanpakken van de schulden, stonden op de agenda”, aldus Van Samson. Hij meent  dat de communicatie ontoereikend was, hetgeen leidde tot onduidelijkheid en misverstanden in de samenleving. ‘’Als er ruimte is voor ruis, dan komt het beleid niet tot zijn recht.’’

Van Samson benadrukt dat er meer tijd en energie gestoken had moeten worden in het duidelijk overbrengen van de boodschap, eventueel in een format, dat beter te begrijpen is door het publiek. Volgens hem moet communicatie meer zijn dan alleen het plaatsen van een camera en microfoon; ze moet gericht zijn op het bereiken van mensen in alle talen.

Als advies dringt Van Samson erop aan gericht te communiceren over wat er daadwerkelijk gedaan zal worden, in plaats van alleen te praten over plannen. “De mensen in de verschillende gebieden moeten deel en onderdeel zijn van wat de regering gaat doen. Ook de rol van de samenleving moet duidelijk zijn.” Van Samson merkt op dat er presidentiële groepen zijn die deze vorm van communicatie succesvol hanteren, maar dat dit niet overal gebeurt.

More
articles