Staatsolie gastheer jaarvergadering New Producers for Sustainable Energy

Van 3 tot en met 5 juni 2024 vindt in Paramaribo de jaarvergadering van de New Producers for Sustainable Energy (NP4SE) plaats, met Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. als gastheer. Ruim zeventig deelnemers uit vijftien landen komen bijeen om te bespreken hoe nieuwe producenten van duurzame energie, obstakels kunnen overwinnen en stimulansen kunnen benutten voor gasmonetisatie en emissiebeheer.

Het thema van de bijeenkomst is: ‘Obstacles and Incentives for Gas Monetization and Emissions Management’. De vergadering richt zich op de energietransitie en de bijbehorende uitdagingen voor opkomende olie- en gasproducerende landen. Op 5 juni worden er ook trainingen verzorgd, waaraan lokale instituten zoals verschillende ministeries en het Nationaal Milieu Agentschap zullen deelnemen.

De jaarvergadering van NP4SE valt samen met de Suriname Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS), die van 4 tot en met 7 juni plaatsvindt. Dit biedt NP4SE-deelnemers de gelegenheid om deel te nemen aan een breder platform en op de hoogte te blijven van mondiale ontwikkelingen in de energie-, olie- en gasindustrie.

NP4SE streeft ernaar de weerbaarheid van samenlevingen van de lidstaten te vergroten in het kader van de energietransitie. De jaarvergadering, die jaarlijks door een ander lidland wordt georganiseerd, vond in 2017 ook al plaats in Suriname, eveneens met Staatsolie als gastheer.

More
articles