Rehabilitatieproject Waterkant officieel van start

In het kader van het behoud van het historisch erfgoed van Paramaribo, is vandaag het officiële startsein gegeven voor het rehabiliteren van de Waterkant, als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de aannemingsmaatschappij Baitali N.V. onder supervisie van ILACO Suriname N.V. Het project zal ongeveer vijftien maanden duren.

Natasja Duel, coördinator van PURP, zei in een interview dat de Waterkant een totale facelift krijgt en wel vanaf het parkeerterrein van De Nationale Assemblee (DNA) tot en met het Waaggebouw. ‘’Diverse belanghebbenden hebben heel hard gewerkt om dit project tot een feit te maken’’, zei Duel. De accommodatie voor crafters zal verbeterd worden en er zal ruimte zijn voor horecagelegenheden. Er zullen ook attracties zijn voor kinderen.

Nadat het project is opgeleverd, zullen er ook werkzaamheden uitgevoerd worden aan het oude vlaggenplein, dat zal worden getransformeerd tot een openluchttheater waar diverse activiteiten kunnen worden gehouden.

Volgens Duel wordt er samen met de districtscommissaris Ricardo Bhola gewerkt aan een plan om de zwervers weg te halen uit het gebied, zodat bezoekers geen last meer zullen hebben van zwervers. Er is een beroep gedaan op bepaalde fondsen om dit te realiseren.

“De afgelopen maanden is geprobeerd alle stakeholders te spreken, door ze erop te attenderen dat door het project heen, er beperkte parkeergelegenheid zal zijn. Er wordt rekening gehouden met bepaalde grote bedrijven binnen het gebied, zoals de Centrale Bank. Er wordt daarom een beroep gedaan op het publiek om zoveel mogelijk elders te parkeren, omdat het voorlopig niet anders kan”, aldus Duel.

More
articles