Open dag Nationaal Leger bedoeld voor informatie en werving

Om de gemeenschap een kijkje te geven achter de schermen van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL), heeft het ministerie van Defensie een open dag georganiseerd. Op zaterdag 25 mei 2024 konden jong en oud meer te weten komen over de taken en verantwoordelijkheden van het leger in de Memre Buku Kazerne Noord. Deze gelegenheid bood niet alleen een diepgaande kijk op de organisatie en functies van het leger, maar omvatte ook spectaculaire demonstraties, uitgevoerd door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen (KST).

Kapitein Jeflyn Finkie gaf aan dat het Nationaal Leger bezig is met het werven en selecteren van mensen voor de Infanterie en het Korps Speciale Troepen. “Naar aanleiding daarvan heeft de bevelhebber, Werner Kioe A Sen, aan de commissie gevraagd om een open dag te organiseren,” benadrukte kapitein Finkie. Vervolgens heeft de afdeling G3 deze dag gepland om belanghebbenden en geïnteresseerden in de gelegenheid te stellen, te zien wat de Infanterie en de speciale troepen kunnen. Als onderdeel van het wervingsproces hadden bezoekers ook de mogelijkheid vragen te stellen aan de personeelsleden en rekruten, waardoor de gelegenheid werd gecreëerd om meer te weten te komen over de carrièremogelijkheden en vereisten binnen deze eenheden.

De open dag had een tweeledig karakter. De functionaris wees erop dat het aan de ene kant is bedoeld om de samenleving te tonen wat de organisatie, met name de Infanterie en het KST allemaal kunnen. Ten tweede dient de dag om geïnteresseerden die in dienst willen treden bij de Infanterie of de speciale troepen de mogelijkheid te bieden te solliciteren. “Voor de speciale troepen hebben we ongeveer honderd man nodig en voor de Infanterie honderdvijftig man.” De trainingen gaan in juli van start en wel voor twee maanden in de Ayoko Kazerne. Momenteel is het NL bezig met de selectie en keuring van personen. Kapitein Finkie merkte verder op dat er ook in de districten Para en Wanica open dagen gehouden zullen worden om meer mensen te interesseren voor sollicitatie.

More
articles