Ook Leo Victor kan zegekar Transvaal niet stuiten

Transvaal won afgelopen vrijdag in het Franklin Essed Stadion met maar liefst 4-0 van Leo Victor. Met deze overwinning van Transvaal wist ook Leo Victor de zegekar van Transvaal niet te stuiten. Het team van Transvaal gaat in de tweede ronde van de Suriname Major League (SML) alleen aan kop in de competitie.

De goals kwamen van Jamiro Hecbert, aanvoerder Dimitri Apai, Donnevan Rellum en Jerrel Wijks. Een domper op deze wedstrijd was dat Lalanie Tooy, die de laatste wedstrijden goed op schot is, in de 76ste minuut rood werd gekleurd door arbiter Sergio Rozenhout. Transvaal kwam al vroeg op voorsprong. Hecbert gaf doelman Kevin Pandooi in de dertiende minuut het nakijken 1-0. Twee minuten vóór rust verstevigde Apai zijn positie aan kop van de topscorerslijst met een strak schot.

Na rust bleef Transvaal het spel domineren. Toch duurde het tot de 65ste minuut alvorens de wedstrijd definitief werd beslist. Apai onderschepte een pass van Pandooi, snelde het doelgebied binnen, waarna hij breed speelde op Rellum. Die schoot op zijn beurt beheerst de 3-0 binnen. Vier minuten later bepaalde Wijks de eindstand op 4-0. Transvaal heeft in deze competitie reeds 30 punten vergaard.