Apai: ‘We gaan voor het kampioenschap’

Transvaal onverslaanbaar aan kop van SML

S.V. Transvaal staat sinds de zesde wedstrijd van de eerste speelronde, aan kop van de Suriname Major League (SML). Het succes van de club is niet alleen te danken aan een solide team, maar ook aan de inzet van trainer Raymond Mannen en topscorer van de SML, Dimitri Apai, die momenteel de topscorerpositie behoudt met twaalf doelpunten. In een exclusief interview met De West, na hun 4-0 overwinning op Leo Victor in de derde wedstrijd van de tweede speelronde vorige week vrijdag 24 mei 2024 in het Franklin Essed Stadion, onthulden Mannen en Apai de geheimen achter de indrukwekkende prestaties van het team en hun visie voor de rest van het seizoen. Mannen benadrukte, dat het team goed voorbereid is op de tweede speelronde door intensieve training en voortdurende verbetering. Mannen legde uit, dat de strategie van Transvaal simpel maar effectief is, “We willen ons eigen spel spelen, uitgaan van onze krachten en aanvallend kansen creëren, terwijl we verdedigend sterk staan,” aldus Mannen. Verder benadrukte Mannen dat het team zich niet laat beïnvloeden door externe druk, maar zichzelf uitdaagt door elke wedstrijd te winnen, de meeste druk komt vanuit de staf en spelers,  ofwel zijn team in het geheel. De motivatie van de spelers is een belangrijke factor in het succes van Transvaal. Mannen merkte op dat de spelers uit zichzelf gemotiveerd zijn om te presteren, wat zijn werk als trainer vergemakkelijkt, “Ik ben blij dat de motivatie uit de spelers zelf komt, dat maakt het alleen maar makkelijker om met hen te werken,” aldus Mannen.

Tot slot benadrukte Mannen dat het team voortdurend streeft naar verbetering: “We staan nooit stil, we willen altijd beter worden.” Met deze instelling en zijn huidige vorm lijkt S.V. Transvaal  goed op weg zijn toppositie in de SML te behouden en verder uit te bouwen.

De 29-jarige aanvaller Dimitri Apai heeft zich altijd beijverd om in bijna elke wedstrijd te scoren. “Sinds kleins af ben ik een goaltjesdief  kan je zeggen. Ik hou ervan wanneer ik het net bol, dat is eigenlijk mijn taak als aanvaller om het team te helpen,” aldus Apai. Zijn tijd in het buitenland, waar hij speelde voor een team in Trinidad en Tobago, heeft hem goed gevormd. Apai heeft zeven jaren voor een voetbalclub in de regio gespeeld en kent dus de klappen van de zweep. Hij weet zich goed aan te passen, vooral nu de Surinaame Major League (SML) de eerste professionele competitie in Suriname is. Apai benadrukt ook het belang van zijn teamgenoten, voor hem staat het team Centraal,  “want zonder hun zou ik die twaalf doelpunten niet kunnen maken,” aldus Apai. Volgens Apai staat teamwork op de eerste plek. Aanvullend hierop zei hij, “voetbal is en blijft een teamsport. Door te streven naar individuele dingen, kan een speler de focus verliezen dat voetbal een teamsport is,” aldus Apai.

Tot slot zei Apai dat zijn voornaamste streven is dat het team kampioen wordt van de SML. “Mijn voornaamste doel is kampioen worden. Geef me eerder het kampioenschap dan topscorer worden, we gaan voor het kampioenschap,” aldus Apai.

More
articles