Mac Andrew : ‘Werkloosheid stijgt naar 15 procent’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Steven Mac Andrew, minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft afgelopen zaterdag tijdens de regeringspersconferentie meegedeeld, dat het werkloosheidscijfer in Suriname momenteel rond de 15 procent ligt. Voor de covid-pandemie bedroeg dit cijfer ongeveer 9 procent, hetgeen laat zien hoe sterk de pandemie de werkgelegenheid in het land heeft beïnvloed. Mac Andrew zei dat het ministerie ervan op de hoogte is dat veel buitenlanders werkzaam zijn bij verschillende bedrijven.

Continue ReadingMac Andrew : ‘Werkloosheid stijgt naar 15 procent’

Rekenkamer geeft geen goedkeuring aan begrotingsrekening 2021

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Rekenkamer van Suriname heeft in haar jaarverslag over 2023 aangekondigd, dat zij geen goedkeuring kan verlenen aan de Rekening van Ontvangsten en Uitgaven over het dienstjaar 2021 van negen ministeries. Dit besluit is genomen conform de Wet Rekenkamer Suriname (2019) na grondige controle van de Begrotingsrekening (BR).

Continue ReadingRekenkamer geeft geen goedkeuring aan begrotingsrekening 2021

Mac Andrew benadrukt noodzaak van ‘Skills and Employment Survey 2024’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 21 mei 2024 vond de langverwachte validatiesessie van de ‘Skills and Employment Survey 2024" plaats. Steven Mac Andrew, minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, benadrukte tijdens deze sessie, de cruciale rol die dit onderzoek speelt in het adresseren van de huidige arbeidsmarktmismatches. "De signalen waren duidelijk: werkgevers konden geen geschikte kandidaten vinden, terwijl werkzoekenden aangaven, beschikbaar te zijn. Er is duidelijk sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt", aldus de minister.

Continue ReadingMac Andrew benadrukt noodzaak van ‘Skills and Employment Survey 2024’

Van Samson: ‘Bij de VHP gaat het om de ontwikkelingsvisie van ons land

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Cedric van Samson zegt dat bij het vergaderen, het alleen gaat om twee kleuren. Volgens hem gaat het bij de VHP om de ontwikkelingsvisie van het land. Hij wees op de ons achterliggende jaren (vanaf de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname), waar verschillende ideologieën aan de macht zijn geweest. De VHP participeerde later in Nieuw Front-verband, dat volgens hem bestond uit grote politieke partijen, waarbij hij de NPS en de VHP noemde. Hij is van mening, dat de ontwikkelingsrichting werd aangevoerd door de VHP. “Wat een krantenkop suggereert, zal het bij de komende verkiezingen moeten gaan om de keuze van de kiezer”, aldus Van Samson.

Continue ReadingVan Samson: ‘Bij de VHP gaat het om de ontwikkelingsvisie van ons land

Rechter verhoogt dwangsom Van den Bergh tot SRD 100.000.000 ten gunste van Kirpalani

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De kantonrechter van Paramaribo heeft op 9 april 2024 vonnis gewezen in een van de vele gerechtsprocedures tussen Kirpalani en de ondernemingen van Van den Bergh. In een eerder vonnis, uit juli 2022, had de kantonrechter al bevolen dat De Vliegende Eend en Kwekerij Gerash, machines, geldvorderingen op derde partijen en zekerheden op de aandelen van Van den Bergh in ondernemingen, moesten afstaan aan Kirpalani. De vele geschillen houden verband met investeringen en kredieten door de Kirpalani Group aan de bedrijven van Van den Bergh.  De Van den Bergh-bedrijven zijn in verschillende hoger beroepsprocedures en in procedures in Suriname en het buitenland bezig, nog altijd voort te procederen. Ondertussen meent de kantonrechter, dat uitvoering gegeven moet worden aan de levering.

Continue ReadingRechter verhoogt dwangsom Van den Bergh tot SRD 100.000.000 ten gunste van Kirpalani

Suriname bereidt zich voor op 4e SEOGS

De vierde editie van de Suriname Energy, Oil and Gas Summit & Exhibition (SEOGS 2024) vindt plaats van 4 tot 7 juni 2024. Het evenement, georganiseerd door Staatsolie onder het thema 'The Next Stage of Success', belooft een belangrijke ontmoetingsplaats te worden voor zowel regionale als internationale spelers in de energie- en offshore-industrie.

Continue ReadingSuriname bereidt zich voor op 4e SEOGS

Apai: ‘We gaan voor het kampioenschap’

  • Post author:
  • Post category:Sport

S.V. Transvaal staat sinds de zesde wedstrijd van de eerste speelronde, aan kop van de Suriname Major League (SML). Het succes van de club is niet alleen te danken aan een solide team, maar ook aan de inzet van trainer Raymond Mannen en topscorer van de SML, Dimitri Apai, die momenteel de topscorerpositie behoudt met twaalf doelpunten. In een exclusief interview met De West, na hun 4-0 overwinning op Leo Victor in de derde wedstrijd van de tweede speelronde vorige week vrijdag 24 mei 2024 in het Franklin Essed Stadion,

Continue ReadingApai: ‘We gaan voor het kampioenschap’

Twee verdachten in twee afzonderlijke zaken ter zake overtreding Wet Verdovende Middelen aangehouden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De verdachten, E. en B. zijn in twee afzonderlijke zaken door de politie in het kader van operatie “Zero Tolerance” op vrijdag 24 mei 2024 na gepleegde invallen, op twee verschillende locaties aangehouden. Dit gemengd team sloeg toe na verkregen informatie dat er op die locaties drugs werden verhandeld en samenscholingen van verdachte personen plaatsvonden. De verdachte E. werd op een locatie aan de Herman Steinbergstraat aangehouden, waarbij er op hem ongeveer 50 stuks cocaïne pitjes, verpakkingsmateriaal, een fijnweger, vloeipapier en een geldbedrag in SRD werden aangetroffen.

Continue ReadingTwee verdachten in twee afzonderlijke zaken ter zake overtreding Wet Verdovende Middelen aangehouden

Open dag Nationaal Leger bedoeld voor informatie en werving

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Om de gemeenschap een kijkje te geven achter de schermen van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL), heeft het ministerie van Defensie een open dag georganiseerd. Op zaterdag 25 mei 2024 konden jong en oud meer te weten komen over de taken en verantwoordelijkheden van het leger in de Memre Buku Kazerne Noord. Deze gelegenheid bood niet alleen een diepgaande kijk op de organisatie en functies van het leger, maar omvatte ook spectaculaire demonstraties, uitgevoerd door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen (KST).

Continue ReadingOpen dag Nationaal Leger bedoeld voor informatie en werving

SANTOKHI WIL MACHT BEHOUDEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ‘eenheid in verscheidenheid’, oftewel 'separate but equal’ gedachte, die de ‘samenwerkende’ coalitie overeind houdt, is niet alleen af te lezen van het etnisch verdeelde menu van de president zijn duur verjaardagsfeestje, begin dit jaar. Het is te zien in zijn wansmakelijke en toondoofdansje bij de massameeting, omgeven door jonge vrouwen uit iedere bevolkingsgroep.

Continue ReadingSANTOKHI WIL MACHT BEHOUDEN
Read more about the article Rechter doet 18 juni uitspraak in zaak misbruikte jongens
Hamer uit de rechtzaal

Rechter doet 18 juni uitspraak in zaak misbruikte jongens

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 21 mei 2024 is de strafzaak tegen de verdachte Q.W., die verdacht wordt van het misbruiken van jongens in een oppashuis te Flora, behandeld door de kantonrechter. De zaak stond voor dupliek. De officier van justitie had op een eerdere zitting een strafvoorstel gedaan van vijftien jaar, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest en psychologische begeleiding van de verdachte. De advocaat van de verdachte, mr. S. Amirkhan, heeft tijdens haar pleidooi op een eerdere zitting, gevraagd dat de verdachte wordt vrijgesproken van de feiten 1 en 2 van de dagvaarding (verkrachting en gemeenschap met minderjarigen) omdat die feiten niet zijn bewezen.

Continue ReadingRechter doet 18 juni uitspraak in zaak misbruikte jongens

President ontkent beschuldigingen Bouva over viering jaardag

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft het afgelopen weekend tijdens de regeringspersconferentie ontkend, dat hij bijkans SRD 3,3 miljoen aan staatsgelden zou hebben besteed voor de viering van zijn verjaardag. Volgens de president berust dit niet op waarheid, en begrijpt hij niet waarom Melvin Bouva, NDP-parlementariër, een show hieromtrent heeft opgezet in het parlement. Bouva vond het onacceptabel, dat er op staatskosten een dankdienst werd gehouden voor de verjaardag van het staatshoofd. De president stelde dat hij zijn verjaardag heeft gevierd aan de Rooslaan te Lelydorp, waarbij het hele volk was uitgenodigd. ‘’Dat is privé betaald”, aldus de president.

Continue ReadingPresident ontkent beschuldigingen Bouva over viering jaardag