Huwelijk tussen Abop en Belfort ten einde

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Edward Belfort, Abop-parlementariër, heeft de afgelopen week tijdens de proclamatie van de nieuwe politieke partij ‘A Nyun Sranan Beweging’ gezegd, dat hij niet meer op de kiezerslijst van de Abop wenst te prijken. Volgens hem heeft hij dit officieel nog niet kenbaar gemaakt aan de partij, maar zal hij dat spoedig doen door middel van een schrijven.

Continue ReadingHuwelijk tussen Abop en Belfort ten einde

Bond KPA houdt prikactie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) heeft na een algemene ledenvergadering besloten, in actie te gaan en het werk vandaag neer te leggen. Het korps kampt al enige tijd met een tekort aan uniformen voor de penitentiaire ambtenaren. Volgens de bond is het vervoer en de bewapening ook niet in orde en is tot op heden, de beloofde looncorrectie niet gerealiseerd.

Continue ReadingBond KPA houdt prikactie

UNICEF en MOB lanceren psychologische hulpverlening voor adolescenten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De afdeling Service Psychologische Hulpverlening voor Adolescenten van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB), lanceerde op vrijdag 24 mei het UNICEF-MOB project: ‘Improve access to adolescent gender-responsive physical and mental health services and awareness’. Het geheel vond plaats in de vergaderruimte van het Nationaal Tuberculose Programma (NTP). Ceremonieel werden drie kamers voor psychologische hulpverlening in gebruik genomen in aanwezigheid van Radjesh Ori, directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg, drs. Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid en  Javier Córdoba Ortega, vertegenwoordiger van UNICEF.

Continue ReadingUNICEF en MOB lanceren psychologische hulpverlening voor adolescenten

‘Samenwerking met andere politieke partijen heeft ons geschaad

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De politieke campagne van de VHP is afgelopen zaterdag in Stichting De Olifant, officieel van start gegaan. Asiskumar Gajadien, VHP-ondervoorzitter, vroeg de samenleving de VHP 34 zetels te geven bij komende verkiezingen. Gajadien benadrukte dat de VHP na 25 mei 2025, niet meer afhankelijk wil zijn bij het nemen van belangrijke besluiten. ‘’In de afgelopen jaren is het imago van de partij door samenwerking met andere partijen behoorlijk geschaad’’, aldus Gajadien.

Continue Reading‘Samenwerking met andere politieke partijen heeft ons geschaad

Salarissen van leerkrachten geblokkeerd na registratieoproep

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft afgelopen zaterdag tijdens een regeringspersconferentie in de Congreshal gezegd, dat de salarissen van honderden leerkrachten zijn geblokkeerd. Deze maatregel volgde op meerdere oproepen tot registratie, waaraan niet werd voldaan. Het gaat om een groep van ongeveer duizend personen.

Continue ReadingSalarissen van leerkrachten geblokkeerd na registratieoproep

Felle brand in Cactus-gebouw

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vanmorgen werd omstreeks 06.20 uur, een zware rookontwikkeling waargenomen door de brandweerpost Knuffelsgracht. Om 06.30 uur werd gemeld dat in het pand aan de Veersteiger, dat bekend staat als het Cactus-gebouw, een felle brand woedde. Om 09.35 uur was de brandweer klaar met de werkzaamheden en was het vuur geblust.

Continue ReadingFelle brand in Cactus-gebouw

Minister Emanuel: ‘Hoe zwaar je het ook hebt, praat erover’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Gracia Emanuel, minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, heeft gereageerd op het tragische heengaan van Sharon Ismail, die op dinsdag 21 mei met haar voertuig de Saramaccarivier inreed. Voorafgaand aan de vergadering van de Raad van Ministers op woensdag, riep Emanuel op tot meer openheid en het voeren van gesprekken over suïcidale gedachten. Ze benadrukte hierbij het belang van praten: "Kijk naar je omgeving wie je een beetje kan vertrouwen. Het maakt niet uit, hoe zwaar je het hebt in deze moeilijke dagen, probeer het uit te praten.’’

Continue ReadingMinister Emanuel: ‘Hoe zwaar je het ook hebt, praat erover’

Bouva: ‘Regering zet salarissen oud-dc’s en leerkrachten stop’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Melvin Bouva, NDP-parlementariër, was donderdag jl. in het parlement niet te spreken over het feit dat salarissen van ‘’onschuldige ambtenaren’’ zullen worden stopgezet. Het gaat volgens Bouva naast salarissen van ambtenaren en leerkrachten, ook om betalingen aan gewezen districtscommissarissen.

Continue ReadingBouva: ‘Regering zet salarissen oud-dc’s en leerkrachten stop’

Mangboy Vurro komt uit met zijn nieuwe single ‘Ik ben een Surinamer’

De gerenommeerde Nederlandse artiest, Mangboy Vurro, heeft onlangs zijn nieuwste single ‘Ik ben een Surinamer’ gelanceerd. Met een unieke mix van Surinaamse en urban invloeden, weet hij telkens weer zijn fans te verrassen en te vermaken. Het is nu mogelijk om deze nieuwe single te beluisteren op alle streaming platforms.

Continue ReadingMangboy Vurro komt uit met zijn nieuwe single ‘Ik ben een Surinamer’