Burleson wint pas eerste partij tijdens heren damkampioenschappen

De publiekslieveling tijdens de nationale damkampioenschappen, Guno Burleson, heeft sinds de start van het toernooi op 10 mei nu pas zijn eerste partij weten te winnen. Dit terwijl Johannes Alfaisi die ook als publiekslieveling wordt gezien, nog niet heeft gewonnen. Beiden kwamen in geen van hun eerder gespeelde partijen verder dan een remise.

Behalve dat hun onderlinge partij in de tweede ronde onbeslist eindigde deelde Alfaisi de punten met Gerson Bendt en Stanley Moetoer, terwijl Burleson ook niet won van Moetoer en Bendt.

Echter, boekte Burleson gisteren zijn eerste zege. De Internationale grootmeester (GMI) versloeg in de vierde ronde Sharvan Debipersad, terwijl Federatiemeester (MF) Alfaisi opnieuw, niet verder dan een remise kwam door punten te morsen tegen Radjesh Dipai.  Voorafgaand aan de finaleronde werd een voorronde gespeeld. Daar hoefden Alfaisi en Burleson, respectievelijk titelverdediger en semi-kampioen van het vorig damkampioenschap, niet aan mee te doen. De damkampioenschappen die in het Denksportcentrum plaatsvinden gaan over 15 speelrondes volgens het Round Robin systeem. De laatste speelronde vindt op 30 mei plaats.

More
articles