Exxon identificeert 600 miljoen vaten extra reserves in Guyana

ExxonMobil Guyana heeft aangekondigd dat het de schatting van de reserves in zijn Stabroek-blok-ontwikkelingsprojecten met 600 miljoen vaten heeft verhoogd, bovenop de oorspronkelijke schattingen die werden aangekondigd bij de goedkeuring van de projecten.

“Elk jaar beoordelen we de reserves van elk project en maken we aanpassingen op basis van boorresultaten en reservoirprestaties”, verklaarde het bedrijf aan OilNOW op 14 mei, waarbij dergelijke evaluaties als een normale praktijk in de sector werden beschouwd.

Alistair Routledge, president van Exxon Guyana, meldde tijdens een persconferentie op 30 april, dat 4,8 miljard vaten zijn toegewezen aan de zes projecten, wat een toename betekent ten opzichte van de oorspronkelijke schattingen. Exxon bevestigde dat deze opmerking “een algemene toename van 0,6 miljard (of 600 miljoen vaten) aan extra reserves weerspiegelt die zijn geïdentificeerd sinds de projecten werden goedgekeurd”.

Sinds december 2019 heeft Exxon ruim 370 miljoen vaten olie geproduceerd uit de Liza 1-, Liza 2- en Payara-projecten en verwacht tegen het einde van het jaar, de grens van een half miljard vaten te overschrijden. Toekomstige projecten zoals Yellowtail, Uaru en Whiptail zullen naar verwachting de olieproductie verder verhogen, wanneer ze in 2025, 2026 en 2027 van start gaan.

De algemene schatting van ExxonMobil van zijn Stabroek-blok-reserves bedraagt 11 miljard olie-equivalente vaten, waarvan ongeveer 20 procent gas is. Hoewel het bedrijf tien ontdekkingen heeft gedaan sinds de totale schatting werd bijgesteld naar 11 miljard vaten, heeft het vragen opgeroepen over waarom een update zo lang duurt. Routledge merkte op dat de termijn niet significant is veranderd.

ExxonMobil is bezig met het ontginnen van meer hulpbronnen door het boren van de ankerjachtputten genaamd Redmouth en Trumpetfish. Het bedrijf exploiteert het Stabroek-blok met een belang van 45 procent, terwijl Hess 30 procent heeft en CNOOC 25 procent.

More
articles