Leerkrachten FOLS werken weer

De leerkrachten aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) zijn opgeroepen vandaag het lesgeven te hervatten. Voorzitter van de FOLS, Marcelino Nerkust, verklaarde in gesprek met Keynews dat is besloten de acties tijdelijk op te schorten, omdat de vakbeweging in gesprek is met de regering, met betrekking tot het terugdraaien van de recent verhoogde energietarieven. Verdere stappen zullen worden bepaald, als de bereikte resultaten van de gesprekken tussen de partijen bekend zijn. De voorzitter zegt, dat er behalve over de energietarieven ook wordt gesproken over een loonaanpassing en de secundaire voorzieningen.

Voorzitter Meredith Hoogdorp van de actiegroep Wi Sa Strey, die verbonden is aan het Syndicaat voor Onderwijsgevenden (SOS) in Suriname, zei daarentegen dat er omtrent de opschorting van de acties, nog geen besluit is genomen. Volgens haar is er nog niets bereikt, dus er is dan ook geen reden de acties op te schorten.

De leden zullen binnenkort wel hierover beslissen. De Bond van Leraren (BvL) schortte eerder de acties op nadat de regering de vakbeweging had uitgenodigd. De minister van Onderwijs, Henry Ori, overwoog een kort geding aan te spannen tegen te stakende leerkrachten. Volgens hem was de staking een uiting van onverantwoordelijk gedrag.

More
articles