Eindexamendiner koksopleiding niveau 3: Een culinair hoogtepunt

In een sprankelende culinaire afsluiting van hun opleiding, hebben de studenten van de opleiding tot kok niveau 3, die aangeboden wordt door het Suriname Hospitality and Training Centre (SHTTC), hun vaardigheden en creativiteit getoond tijdens het eindexamendiner dat op vrijdag 10 mei plaatsvond. “Het evenement gehouden te SHTTC, was een viering van hun toewijding, doorzettingsvermogen en de mijlpaal die ze hebben bereikt in hun culinaire reis”, zei waarnemend directeur Nazara Kranenbug. De studenten waren begeleid door culinair docent Micheal Hermelijn, die onder de indruk was van het diner dat door de studenten was bereid.

Het diner, dat plaatsvond in een sfeervolle setting, trok een gevarieerd publiek, waaronder bestuursleden, medestudenten, familieleden en lokale culinaire experts. Elk gerecht dat werd geserveerd getuigde van innovatie, vakmanschap en passie.

Van voorgerechten tot desserts, de menukaart was een indrukwekkende weerspiegeling van de diverse culinaire vaardigheden die de studenten gedurende hun opleiding hebben geleerd. Gasten werden getrakteerd op een smaakvolle reis vol verrassende combinaties en verfijnde presentaties. De gasten werden bediend door de toerismestudenten van SHTTC. Deze werden begeleid door de Food & Beverages docent Sharalee Schalwijk.

Het eindexamendiner was ook een kans voor de studenten om etiquette en teamwork te demonstreren. Ze werkten naadloos samen in de keuken.

Het hoogtepunt van de avond was niet alleen de culinaire verwennerij, maar ook de erkenning van de prestaties van de studenten door de docent en aanwezigen. Waarnemend directeur Kranenburg zei dat het doel van de SHTTC is, het opleiden van gekwalificeerd personeel voor de hospitality en toerismesector. ‘’Door het aanbieden van culinaire opleidingen, leveren wij adequaat en vakdeskundig personeel voor de sector. Ook de verschillende trainingen die wij landelijk verzorgen, leveren een bijdrage aan het verrijken van de kennis en ontwikkeling van de samenleving’’, aldus Kranenburg.

More
articles