Bakker: ‘We kennen onze verantwoordelijkheid en willen niet de schuld krijgen van mogelijke slachtoffers’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het personeel van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft door tussenkomst van zijn bond geen overeenstemming kunnen bereiken met het onderhandelingsorgaan (O.O) van de overheid met betrekking tot de vervoerstoelage en kledingtoelage. David Bakker voorzitter van bond van personeel bij het BOG zegt dat enige tijdgeleden de geconstateerde onveilige situatie op het BOG-terrein, thans redelijk veilig te noemen is. Echter uit protest over de houding van de overheid wordt er dagelijks gewerkt van 07.00 uur tot 11.00 uur. “Vandaag zullen de leden alsnog beslissen of de actie wordt verscherpt”, aldus Bakker.

Continue ReadingBakker: ‘We kennen onze verantwoordelijkheid en willen niet de schuld krijgen van mogelijke slachtoffers’

VSB sluit succesvolle eerste ronde af van My Green Enterprise Programma

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het kader van haar 74-jarig bestaan, heeft de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) tien ondernemingen de kans geboden om deel te nemen aan het My Green Enterprise Programma. Als cruciale speler in de economische ontwikkeling van Suriname, erkent de VSB de waarde van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO's) en hun potentieel om zowel economische groei als milieu-impact te bevorderen.

Continue ReadingVSB sluit succesvolle eerste ronde af van My Green Enterprise Programma

Leerkrachten FOLS werken weer

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De leerkrachten aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) zijn opgeroepen vandaag het lesgeven te hervatten. Voorzitter van de FOLS, Marcelino Nerkust, verklaarde in gesprek met Keynews dat is besloten de acties tijdelijk op te schorten, omdat de vakbeweging in gesprek is met de regering, met betrekking tot het terugdraaien van de recent verhoogde energietarieven. Verdere stappen zullen worden bepaald, als de bereikte resultaten van de gesprekken tussen de partijen bekend zijn. De voorzitter zegt, dat er behalve over de energietarieven ook wordt gesproken over een loonaanpassing en de secundaire voorzieningen.

Continue ReadingLeerkrachten FOLS werken weer

Acties Republic Bank opgeschort maar nog niet beëindigd

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De werknemers van de Republic Bank Suriname hebben na een week acties te hebben gevoerd, het werk hervat. Volgens Guno Castelen, bondsvoorzitter bij de Republic Bank Suriname, heeft de bond een duidelijk signaal gegeven aan de directie met de acties. In gesprek met de STVS heeft Castelen duidelijk gemaakt dat de bond helemaal geen slechte bedoelingen heeft tegenover de directie van de bank. De acties zijn gevoerd voor het verhogen van de lonen van het personeel. De lonen van de Republic Bank Suriname lopen ver achter op de lonen in de sector. Een andere reden waarom deze actie noodzakelijk was, is de slechte behandeling die werknemers ervaren binnen de bank.

Continue ReadingActies Republic Bank opgeschort maar nog niet beëindigd

Leo Brunswijk: ‘Hellings bondsvoorzitter af’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens een gisteren gehouden spoed persconferentie op het hoofdkwartier van de EBS, heeft directeur Leo Brunswijk gezegd dat volgens de statuten van de bond Marciano Hellings geen bondsvoorzitter meer is van de OWOS. Dit omdat de statuten voorschrijven, dat je lid moet zijn van de organisatie. Echter is dit in het geval van Hellings niet meer het geval, gezien hij is ontslagen door de directie.

Continue ReadingLeo Brunswijk: ‘Hellings bondsvoorzitter af’

Hellings ontslag wegens dringende redenen bij EBS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 In het gesprek met ABC verklaart de ontslagen Marciano Hellings voorzitter van de Ogem Werknemers Organisatie Suriname (OWOS) bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), dat zijn ontslag zou berusten op iets dat hij slecht zou hebben gedaan, wat volgens Leo Brunswijk de EBS-directeur, moet zijn geweest het delen van foto's van bedrijfszaken met zijn broer.

Continue ReadingHellings ontslag wegens dringende redenen bij EBS

Petronas vindt in blok 52 olie en gas

De Fusaea-1 exploratieput werd succesvol geboord met een totale diepte van 5.227 meter. Er zijn in de twee aangeboorde sedimentlagen olie- en gashoudende zandlagen aangetroffen. De boorresultaten zullen verder worden bestudeerd om na te gaan hoe groot het reservoir is. Onder koolwaterstoffen wordt verstaan olie en gas, waarbij een mengsel van beide kan voorkomen in een reservoir. De boorwerkzaamheden zijn veilig verlopen en op 20 april 2024 afgerond.  

Continue ReadingPetronas vindt in blok 52 olie en gas

PG onderzoekt mogelijke corruptiezaak tegen president Santokhi en ministers

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De procureur-generaal heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit, naar aanleiding van berichten dat de regering mogelijk 7,5 miljoen US-dollar heeft betaald aan Pan-American Real Estate, een lokaal bedrijf, met behulp van vervalste documenten. "Er is nog niemand als verdachte aangemerkt", aldus het Openbaar Ministerie woensdag.

Continue ReadingPG onderzoekt mogelijke corruptiezaak tegen president Santokhi en ministers

Menzo presenteert voorselectie WK-kwalificatie team

  • Post author:
  • Post category:Sport

De bondscoach van de nationale voetbalselectie Stanley Menzo presenteerde de voorselectie van het voetbalteam waarmee hij volgende maand de WK-kwalificatiewedstrijden zal spelen. Opvallende namen zijn ongetwijfeld die van Etienne Vaessen (RKC Waalwijk) en Gyrano Kerk (Royal Antwerp).  Het duo werd al geruime tijd in verband gebracht met de Surinaamse voetbalselectie, maar enkele zaken moesten nog worden afgerond. Nu is dat een feit, en kunnen ze officieel voor Natio uitkomen.

Continue ReadingMenzo presenteert voorselectie WK-kwalificatie team

AWJ-minister en Kabinet VP willen jeugd versterken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft in het kader van zijn opendeurbeleid op vrijdag 10 mei een ontmoeting gehad met Mitchell Pai en Reon Daparoe, respectievelijk directeur en onderdirecteur Beleidsuitvoering, Monitoring en Evaluatie (BME) op het Kabinet van de Vicepresident (VP). Bij deze gelegenheid hebben partijen elkaar wederzijds inzicht verschaft in diverse activiteiten en doelen, welke veelal gericht zijn op jongeren en ontwikkeling.

Continue ReadingAWJ-minister en Kabinet VP willen jeugd versterken

Overeenkomst tussen Southcom en Nationaal Leger moet veiligheidssamenwerking versterken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Generaal-majoor Julie Nethercot van de U.S. Southern Command (Southcom), bracht op 9 mei een bezoek aan Suriname om de veiligheidssamenwerking tussen de Verenigde Staten van Amerika en Suriname te versterken en te vernieuwen. Onderdeel van haar bezoek was onder meer de ondertekening van het Engagement and Cooperation Framework (ECF) tussen Southcom en het Nationaal Leger (NL) van Suriname. Het ECF is een strategisch document voor het identificeren van de aandachtsgebieden en inspanningen voor verbeterde bilaterale samenwerking op het gebied van nationale defensie en veiligheid voor beide landen voor de komende vijf jaar.

Continue ReadingOvereenkomst tussen Southcom en Nationaal Leger moet veiligheidssamenwerking versterken

Eindexamendiner koksopleiding niveau 3: Een culinair hoogtepunt

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In een sprankelende culinaire afsluiting van hun opleiding, hebben de studenten van de opleiding tot kok niveau 3, die aangeboden wordt door het Suriname Hospitality and Training Centre (SHTTC), hun vaardigheden en creativiteit getoond tijdens het eindexamendiner dat op vrijdag 10 mei plaatsvond. “Het evenement gehouden te SHTTC, was een viering van hun toewijding, doorzettingsvermogen en de mijlpaal die ze hebben bereikt in hun culinaire reis”, zei waarnemend directeur Nazara Kranenbug. De studenten waren begeleid door culinair docent Micheal Hermelijn, die onder de indruk was van het diner dat door de studenten was bereid.

Continue ReadingEindexamendiner koksopleiding niveau 3: Een culinair hoogtepunt

ILO-delegatie informeert AWJ- minister over vorderingen DWCP SU III

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), is op vrijdag 10 mei geïnformeerd door een delegatie van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), die enkele dagen in het land vertoefde in het kader van het in uitvoering zijnde Decent Work Country Programme 2023-2026. De ILO informeerde de minister over de vorderingen inzake verleende technische assistentie en de bevindingen betreffende mogelijke gebieden waar steun verleend kan worden. De delegatie heeft enkele dorpen in het achterland, zoals Pikin Slee en Pokigron, bezocht om de capaciteit waar te nemen op het gebied van onder meer ondernemerschap en toerisme met de bedoeling planmatig richting te geven aan een rechtvaardige transitie voor duurzame ontwikkeling en een verhoogde werkgelegenheidscreatie.

Continue ReadingILO-delegatie informeert AWJ- minister over vorderingen DWCP SU III

President bespreekt beleid en prioriteiten in ‘Welingelichte Kringen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi was te gast in het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ op  Radio ABC. Tijdens het vraaggesprek op zondag 12 mei sprak het staatshoofd over het beleid van zijn regering en de prioriteiten voor de komende tijd. Hij deelde ook zijn inzichten en maatregelen met betrekking tot verschillende kwesties die de samenleving aangaan. Een van de belangrijke onderwerpen die besproken werden, was de problematiek binnen het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). De president bracht de fundamentele problemen binnen het ministerie onder de aandacht en vertelde hoe enkele problemen aangepakt zijn. Uit gesprekken met de minister kwam naar voren dat naast andere obstakels, ook de politieke omgeving op het ministerie invloed heeft op het beleid.

Continue ReadingPresident bespreekt beleid en prioriteiten in ‘Welingelichte Kringen’

ONBEGRIJPELIJK GEDRAM

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het wordt steeds duidelijker dat het bij deze regering gaat om een obsessie, die bouw van een brug over de Corantijn, om zogenaamd het grote voordeel voor Suriname en Guyana te accentueren. Waarom men zo graag die brug wenst te hebben, terwijl het land straks, na vier jaar regering Santokhi, nog steeds te maken heeft met vreselijke interne en externe schulden, en we hier daarenboven geconfronteerd worden met een kapotte infrastructuur en die niet kunnen herstellen, weet Joost.

Continue ReadingONBEGRIJPELIJK GEDRAM