FOLS schort acties met ingang van morgen op

Het presidium van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), zal met ingang van morgen, zijn acties opschorten. De FOLS is in het afgelopen weekend bijeengekomen en heeft de ontwikkeling met betrekking tot de energietarieven geëvalueerd. De FOLS en de bij haar aangesloten bonden, waren sinds 2 mei in actie. Sinds vorige week verlieten de leden de werkplek om 11.00 uur. Na evaluatie heeft het presidium van de FOLS het besluit genomen om de acties op te schorten. Dit besluit is hedenmorgen per schrijven aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori, bekendgemaakt. De schoolbesturen van de bijzondere scholen zijn eveneens geïnformeerd. In het schrijven stelt de FOLS het volgende:

De bij de FOLS aangesloten lidbonden nl. de SOB, de COB, de KOB en de IOB – de BLTO wordt vooralsnog buiten beschouwing gelaten – hebben na een spoed intern overleg besloten de acties op te schorten met ingang van woensdag 15 mei 2024. Hetgeen betekent dat de leerkrachten vanaf woensdag aanstaande volgens hun rooster de werkzaamheden zullen uitvoeren.

De opschorting is op basis van de onderstaande punten:

– Op basis van het technische overleg dat op dit moment plaatsvindt, tussen enerzijds de energiedeskundigen als vertegenwoordigers van de vakbeweging (ETC) en anderzijds de energiedeskundigen van de overheid (EAS).

Partijen hebben de afgelopen week over en weer gediscussieerd over verschillende aspecten m.b.t. deze actuele aangelegenheid en het wachten is op het eindresultaat;

– Dat de kick-off met betrekking tot de loononderhandelingen is aangevangen en ernaartoe wordt gewerkt om die ultimo eind juni 2024 af te ronden; – Dat er zicht is met betrekking tot het afronden van ‘het kledingsvoorschriftenbeleid van de FOLS’ (kledingtoelage). Dit laatste moet nog met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur worden gefinaliseerd.

More
articles