Financiële middelen voor gezondheidszorg goedgekeurd

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens de recente regeringsraadvergadering zijn de financiële middelen voor Volksgezondheid, bestemd voor de aanschaf van apparatuur en medicatie, goedgekeurd. Dit werd bevestigd door Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, Volgens Ramadhin is het doel de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg, die de afgelopen maanden sterk is teruggevallen, te verbeteren.

Continue ReadingFinanciële middelen voor gezondheidszorg goedgekeurd

Suriname heeft een positieve ommekeer nodig

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Steven Coutinho, ex-directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), heeft in het radioprogramma ABC Aktueel uiteengezet welke stappen er gemaakt moeten worden om weer een stukje positiviteit te creëren in Suriname. ‘’Het positieve beeld van ons land wordt de afgelopen tijd heel erg overheerst door teveel negativiteit. Wat kunnen wij als individu doen om een verandering te brengen in dit maatschappelijk vraagstuk?’’, aldus Coutinho.

Continue ReadingSuriname heeft een positieve ommekeer nodig

Nurmohamed reageert arrogant en vijandig over DNA-vergaderzaal

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 3 mei jl. verscheen een bericht op StarNieuws, waarbij volgens minister Albert Ramdin, binnenkort een doorstart wordt gemaakt met bouwwerkzaamheden aan het DNA-vergadercomplex. StarNieuws citerend: ‘Ramdin legt uit dat de richtlijnen waarmee de regering rekening moet houden bij het opzetten van het vergadercomplex, breedvoerig zijn besproken. Zo onderstreept hij dat de regering er geen voorstander van is dat de historische binnenstad van Paramaribo, wordt geschrapt van de UNESCO Werelderfgoedlijst.’ Minister Ramdin is recentelijk helemaal naar Parijs geweest om met de Deputy Director-General van de UNESCO, Xing Qu, te praten over de kwestie bouw DNA-vergadercomplex. Volgens rapportage van de UNESCO zou hij daarbij hebben beloofd dat Suriname de ICOMOS/UNESCO aanbevelingen zou opvolgen.

Continue ReadingNurmohamed reageert arrogant en vijandig over DNA-vergaderzaal

FOLS schort acties met ingang van morgen op

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het presidium van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), zal met ingang van morgen, zijn acties opschorten. De FOLS is in het afgelopen weekend bijeengekomen en heeft de ontwikkeling met betrekking tot de energietarieven geëvalueerd. De FOLS en de bij haar aangesloten bonden, waren sinds 2 mei in actie. Sinds vorige week verlieten de leden de werkplek om 11.00 uur. Na evaluatie heeft het presidium van de FOLS het besluit genomen om de acties op te schorten. Dit besluit is hedenmorgen per schrijven aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori, bekendgemaakt. De schoolbesturen van de bijzondere scholen zijn eveneens geïnformeerd. In het schrijven stelt de FOLS het volgende:

Continue ReadingFOLS schort acties met ingang van morgen op

Personeel EBS eist dat ontslag Hellings wordt teruggedraaid

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Leden van de EBS Werknemers Organisatie (OWOS) hebben gisteren na een spoed algemene ledenvergadering besloten meteen het werk landelijk neer te leggen, totdat de bondsvoorzitter Marciano Hellings, die eerder door de directie zou zijn ontslagen, in zijn functie wordt hersteld. De directie is van mening dat Hellings foto’s zou hebben gemaakt van de auto van de CEO van EBS en deze zou hebben gedeeld met zijn broer Raoul Hellings. Vervolgens deelde hij de foto’s op Facebook en schreef de broer dat de CEO een splinternieuwe Prado ter waarde van USD 100.000 cadeau heeft gehad en mag de CEO van de EBS de grill en lampen van zijn auto verfraaien voor USD 6000.

Continue ReadingPersoneel EBS eist dat ontslag Hellings wordt teruggedraaid

Transvaal en Robinhood gooien het op een Akkoordje

  • Post author:
  • Post category:Sport

Transvaal en de jongens uit de spelers van Robhinhood hebben de afgelopen vrijdag tijdens de start van de tweede ronde van de competitie het op een akkoordje gegooid. In een goed gevuld Franklin Essed stadion speelden de twee grootheden een 2-2 wedstrijd. De goals van Robinhood kwamen op naam van Roshano Soebarman en Ravello Zijler. Aanvoerder Dimitri Apai voorkwam met twee doelpunten dat Transvaal met lege handen huiswaarts zou keren.

Continue ReadingTransvaal en Robinhood gooien het op een Akkoordje

Alroy Toney & Erisa Bleau winnen BC Randstad Badminton Open in Rijswijk, Nederland

  • Post author:
  • Post category:Sport

De in Nederland verblijvende Surinaamse badmintonspelers hebben op zondag 12 mei 2024 weer prachtig gespeeld. Alroy Toney veroverde de heren enkel titel in de hoogste categorie 4 van de BC Randstad Open 2024 in Rijswijk, Nederland. In de finale versloeg Alroy Toney de talentvolle Nederlandse speler Jordy Haase van de Nederlandse U-17 selectie met 21-18 in de 1e game en met 23-21 na verlenging in de 2e game. In de halve finale had Toney de Nederlander Jasper Smakman met 21-14, 21-13 verslagen. Eerder op de dag was Alroy Toney al winnaar geworden in zijn Poule Groep 3 met 3 mooie overwinningen.

Continue ReadingAlroy Toney & Erisa Bleau winnen BC Randstad Badminton Open in Rijswijk, Nederland

Catherine Kaslan voor de vierde keer dames schaakkampioen van Suriname

  • Post author:
  • Post category:Sport

Op zaterdag 11 mei 2024 mocht Women Fide Master Catherine Kaslan zich weer Nationaal Dameskampioen van Suriname noemen. Haar tegenstander was Shefali Creebsburg. Catherine mocht geen fout maken, want bij een eventuele remise of verlies zou haar  naaste concurrent Victoria Kaslan mogelijk met de titel vandoor gaan.

Continue ReadingCatherine Kaslan voor de vierde keer dames schaakkampioen van Suriname

LOKAAL OF EXTERN SPECULATIES EN SUGGESTIES

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De afgelopen week werd er druk gespeculeerd over het huidige verblijf van het  voor  veelvuldige moord veroordeelde tweetal in het decemberstrafproces  van 1982: Desi Bouterse en Iwan Dijksteel, die al maanden voortvluchtig zijn. Bouterse, ex-bevelhebber van het Nationaal Leger en tot juli 2020 president van dit land, werd tot twintig jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld en Dijksteel tot vijftien jaar gevangenisstraf.

Continue ReadingLOKAAL OF EXTERN SPECULATIES EN SUGGESTIES

PALU: Astrazeneca geeft toe, wat doet de Surinaamse regering?

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het bedrijf AstraZeneca dat verreweg de meeste van onze Covid-19-vaccins leverde, is in Londen voor de rechter gedaagd. Tijdens deze rechtszaak die veel publieke aandacht kreeg, heeft het bedrijf eindelijk openlijk toegegeven dat zijn vaccin weliswaar zeer zeldzame, maar wel ernstige en soms dodelijke bijwerkingen kan hebben.

Continue ReadingPALU: Astrazeneca geeft toe, wat doet de Surinaamse regering?

Suriname en Guyana pakken veiligheidsdreigingen gezamenlijk aan

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ministers Krishna Mathoera van Defensie (Suriname), Brindley Robeson Benn of Home Affairs (Guyana) en de Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste, hebben op 30 april hun handtekening geplaatst onder het derde gemeenschappelijk veiligheidsmasterplan (Common Security Masterplan). Dat gebeurde na de derde Guiana Shield Strategic Dialogue, welke van 29 t/m 30 april werd gehouden in Georgetown, Guyana.

Continue ReadingSuriname en Guyana pakken veiligheidsdreigingen gezamenlijk aan

Regering reageert op acties vakbonden en benoemt prioriteiten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens de recent gehouden regeringsraadvergadering zijn onder meer de recente acties van vakbonden besproken. Op woensdag 9 april 2024 heeft de regering tijdens een persconferentie informatie gedeeld over zaken die tijdens de recente regeringsraadvergadering uitvoerig zijn besproken. De president benadrukte tijdens de onderhandelingen met de vakbonden de recent ingevoerde tariefsverhoging van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) tijdens de onderhandelingen. De aanpassing van de energietarieven is per 6 maart 2024 doorgevoerd en maakt deel uit van het plan om de subsidies aan de elektriciteitssector af te bouwen en over te gaan tot het subsidiëren van de gebruiker zelf (subject-subsidie).

Continue ReadingRegering reageert op acties vakbonden en benoemt prioriteiten