Ori sleept stakende bonden voor de rechter

Henry Ori, minister van Onderwijs, heeft besloten de bonden die de acties van C-47 ondersteunen en daarmee het leerproces ondermijnen, voor de rechter te slepen. Volgens de minister is er sprake van een onoverzichtelijke situatie binnen het onderwijs en is het onacceptabel, dat bonden hun leden oproepen om tot 14 mei in actie te blijven. Volgens hem is er bij het nemen van dit besluit, geen rekening gehouden met de kinderen die momenteel een ernstige leerachterstand hebben.

De afgelopen periode hebben meerdere onderwijsbonden hun misnoegen geuit over de gang van zaken, met name over de uitbetaling van lonen, maar ook over de verhoging van de energietarieven. Ook de Bond van Leraren binnen het Technisch Onderwijs (BLTO) was voor een periode van meer dan twee maanden in actie. In het geval van de BLTO heeft de rechter besloten dat de staking onterecht was.

De minister benadrukte dat de scholen moeten overgaan tot normalisatie. Volgens de bewindsman zijn zaken momenteel erg onoverzichtelijk. Het ministerie zal hard moeten optreden om te redden wat er te redden valt in het derde kwartaal. Ori wijst erop, dat de resultaten niet veelbelovend zijn als hij kijkt naar de ingeleverde resultaten van de eerste periode.

More
articles