Mangre roept leerkrachten op lessen te hervatten

De voorzitter van de Bond van Leraren (BvL),Reshma Mangre, heeft haar leden schriftelijk opgeroepen hun werkzaamheden vandaag te hervatten. Hiermee wordt de stakingsactie opgeschort en zullen alle scholen weer normaal functioneren. ‘’We hebben een uitnodiging ontvangen van de president voor een bespreking in Ravaksur-verband op 7 mei. Tijdens deze ontmoeting zullen we onze voorstellen met de regering bespreken om tot een werkbare oplossing te komen”, aldus Mangre in haar schriftelijke boodschap.

Eerder riep Mangre de leerkrachten op massaal thuis te blijven en de actie van C-47 te ondersteunen. De verhoogde energietarieven hebben een aanzienlijk negatief effect op de koopkracht en indirecte slechte gevolgen op de prijzen in de winkels.

Volgens de bonden is deze verhoging van de energietarieven ondraaglijk voor de samenleving, vooral voor hun leden.  De bonden hebben op 2 en 3 mei via deze actiemethode, een krachtig signaal aan de regering gegeven om de noodzaak van verandering van de energietarieven in te zien. Volgens de vakcentrale is er geen gehoor gegeven en wordt de actie vandaag voortgezet.

More
articles