Tien moordzaken nog niet opgelost door politie

 De Cold Case Unit doet onderzoek, om onder meer antwoorden te vinden voor de nabestaanden. Op het gebied van cold case onderzoek zijn er volgens de politie successen geboekt. Echter zijn momenteel verschillende ernstige onopgeloste misdrijven, waaronder verkrachtings- en moordzaken.

De Cold Case Unit is tijdens de persconferentie van de korpschef de vorige week, ingegaan op zware misdaden en de status van het onderzoek. De cases gaan over de liquidatie van Anastatia F. in 2015 die verkracht en vermoord werd aan de Fruitvliegstraat en de moord op Sharon C. aan de Vredeslustweg. Volgens de politie zijn beide moorden gepleegd door Hemant Koemar, die al eerder vastzat voor een dubbele moord. Er is ook de liquidatie van Rasta bij On the Run aan de Wilhelminastraat en de betrokkenheid van twee verdachten bij de moord op advocaat Derk Wiersum in Nederland, en ook de kwestie van lijken die gevonden werden in vaten die dreven in de Surinamerivier. Voorts is er de zaak van de drugslandingsbaan te Motkreek, die onderdeel is van een andere grote zaak.

De eenheid heeft de afgelopen jaren volgens de politie een aantal cold cases opgelost, maar heeft nog tien onopgeloste zaken in onderzoek.

Een van de zaken betreft een illegale landingsbaan aan de Motkreek, die verband houdt met andere lopende zaken. Tijdens het onderzoek ontdekte de politie twee illegale landingsbanen in het district Marowijne, hetgeen leidde tot een derde illegale landingsbaan in het gebied rond de Motkreek. Tijdens de operatie nam de politie een ATV-voertuig en vier vaten met vloeistof, vermoedelijk vliegtuigbrandstof, in beslag. Vijf verdachten werden aangehouden en zitten momenteel in hechtenis.

De Nederlandse politie voerde ook een onderzoek uit en identificeerde twee verdachten, Guillermo B. en Moreno B. Er werd assistentie gevraagd aan de Surinaamse autoriteiten en de Nederlandse Nationale Recherche werkte samen met de Cold Case Unit om de verdachten te onderzoeken, die momenteel in Nederland in hechtenis zitten voor een andere moordzaak.

Een andere zaak betreft de vondst van metalen vaten met lijken in de Surinamerivier. De slachtoffers werden geïdentificeerd als Victor S. en een persoon van Dominicaanse afkomst. Uit het onderzoek bleek hun mogelijke betrokkenheid bij een grote drugsorganisatie. Tot nu toe is er één verdachte geïdentificeerd en het onderzoek is nog gaande om mogelijk nog meer verdachten in deze zaak aan het licht te brengen.

De politie noemt twee andere verdachten, waaronder Chatman Roger, die op de vlucht is, en een zekere Palmburg, die ontsnapte uit hechtenis. Een andere verdachte genaamd Martinus Duel Timus wordt nog gezocht, samen met Wilson Marvin Anthony. De politie vraagt iedereen met informatie contact met haar op te nemen via het e-mail adres kps gmail.com of via het telefoonnummer 402134.

 

More
articles