Amoksi: ‘Er is geen arbeidsconflict’

Justitie spant kort geding aan tegen Politiebond

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft een kort geding aangespannen tegen de Surinaamse Politiebond (SPB) vanwege zijn aangekondigde stakingsactie tegen de verhoogde energietarieven. Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, heeft tegenover ABC online nieuws gezegd, dat het ministerie niet in conflict is met de Surinaamse Politiebond (SPB), maar dat er wel maatregelen zullen worden getroffen. Amoksi zei dat president Chandrikapersad Santokhi een brief van de SPB heeft ontvangen, waarin hij aangeeft de actie van de vakcentrale C-47 te ondersteunen, met aangepaste werktijden.

Amoksi benadrukte dat er geen sprake is van een arbeidsconflict, en dat de huidige veiligheidssituatie in het land geen stakingsactie van de SPB toelaat. Amoksi wees erop dat de aanpak van de criminaliteit in volle gang is met de Operatie Zero Tolerance. Hij waarschuwt dat een actie nu de vaart zou breken, die in deze aanpak is bereikt.

De Vakcentrale C-47 heeft tijdens een persconferentie aangekondigd, dat zij de verhoging van de energietarieven niet zal accepteren. De SPB sluit zich hierbij aan en had aanvankelijk opgeroepen tot een staking op 2 en 3 mei. Later is besloten, vanwege zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, dat leden wel aan het werk zullen verschijnen, maar alleen voor dringende gevallen zullen optreden. De eis van het ministerie van Justitie is dat politieambtenaren normaal dienen te werken, omdat er geen arbeidsconflict is.

More
articles