Personeel RGD dreigt met staking, overbruggingstoelage niet betaald

Foto: Ivan Summerville

Het personeel van de Regionale GezondheidsDienst (RGD) dreigt met acties, nadat de overbruggingstoelage van SRD 3.500 over februari, maart en april niet werd uitbetaald. Bondsvoorzitter van de RGD, Rinaldo Herkul: “We zijn het al zat en dit keer gaan we alles meteen lamleggen.”

Begin april kwam het personeel ook al in actie na het uitblijven van de overbruggingstoelage van februari en maart. Destijds werd overeengekomen dat deze toelagen eind april uitbetaald zouden worden. Echter, ook deze betaling is uitgebleven.

Herkul benadrukte dat het personeel een ‘kaal’ salaris heeft ontvangen en het geld hard nodig heeft. ‘’Als de toelagen niet uiterlijk tot en met 30 april worden betaald, zal het personeel overgaan tot acties en geen dispensaties verlenen’’, aldus Herkul. Hij vindt het jammer dat het personeel meerdere malen in actie moet komen voor zijn geld. ‘’Ik begrijpt dat de samenleving hierdoor benadeeld wordt, maar het personeel zit in een moeilijke positie waarin het alleen actie kan ondernemen om de betaling af te dwingen.’’

More
articles