‘Brunswijks verklaring over goudstaven bij Wortel is ongeloofwaardig’

De zaak rondom de goudstaven en de betrokkenheid van zowel Piet Wortel als Ronnie Brunswijk werpt een schaduw van twijfel op de betrokkenen en de vermeende betrokkenheid van de vicepresident.

Het feit dat Ronnie Brunswijk na driekwart jaar eindelijk een verklaring heeft afgelegd bij de notaris, waarin hij bevestigt dat het goud inderdaad van hem was en niet van Piet Wortel, roept vragen op over de geloofwaardigheid van zijn verklaring. De Nederlandse justitie lijkt sceptisch te zijn over deze verklaring, aangezien ze het verhaal van Wortel als “hoogst ongeloofwaardig” beschouwt.

De kritiek van de officier van justitie op de verklaring van Brunswijk, voornamelijk op de wijze waarop deze tot stand is gekomen en het gebrek aan onderbouwing, onderstreept de twijfels rondom de zaak. Bovendien werpt het verleden van Ronnie Brunswijk, met een eerdere veroordeling voor cocaïnesmokkel, ook een schaduw over zijn geloofwaardigheid en reputatie.

Het rechtshulpverzoek dat naar Suriname is gestuurd om Brunswijk te horen over de kwestie, suggereert dat justitie serieus bezig is met het onderzoeken van deze zaak en het verifiëren van de verklaringen van alle betrokkenen. De uitkomst van dit onderzoek zal naar verwachting van cruciaal belang zijn bij het bepalen van de verdere stappen in deze zaak.

More
articles