Investeren in beveiligingstrainingen cruciaal creëren van een veilige en milieuvriendelijke omgeving

Minister Steven Mac Andrew heeft begin dit jaar een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Safety & Security Academy Suriname (SSAS) om verschillende zaken met betrekking tot veiligheid en beveiliging op het werk, te bespreken. De bijeenkomst, geïnitieerd door SSAS, richtte zich op onderwerpen als bewustwording, het geven van voorlichting aan de samenleving en het aanscherpen van de wetgeving met betrekking tot de Veiligheidswet. Minister Mac Andrew sprak over het belang van veiligheid op de werkplek en in het dagelijks leven en benadrukte de voortdurende inspanningen van het ministerie op het gebied van veiligheid en onderwijs, waaronder geestelijke gezondheid.

De Arbeidswet, die naar verwachting de Veiligheidswet van 1947 zal vervangen, wacht momenteel op goedkeuring in DNA. Beide partijen waren het eens over de noodzaak van voorlichting over asbestverwijdering vanwege de strenge regelgeving. Sharon Schalkwijk van SSAS, benadrukte hun inzet voor hoogwaardige training en onderwijs in veiligheid en beveiliging, met name voor jongeren.

Ze toonde interesse in samenwerking met het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) om het bewustzijn en onderwijs over veiligheid in de samenleving, verder te vergroten. Al met al benadrukte de bijeenkomst het belang van langdurige samenwerking tussen SSAS en AWJ bij het bevorderen van veiligheid.

“Investeren in beveiligingstrainingen is cruciaal voor het creëren van een veiligere en milieuvriendelijkere werkomgeving in Suriname. Training op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit, is van onschatbare waarde in het licht van de voortdurende economische ontwikkeling, sociale verandering en klimaatverandering” aldus Schalkwijk.

Specialisatie binnen deze gebieden is noodzakelijk om werknemers en de bredere gemeenschap te beschermen tegen de risico’s van complexe omgevingen. Goed opgeleide werknemers werken niet alleen veilig, maar helpen ook ongevallen te voorkomen, risico’s te herkennen en beheersen en dragen bij aan een veiligheidscultuur binnen organisaties.

Milieutraining richt zich op het verminderen van de impact van menselijke activiteiten op het milieu en het bevorderen van milieuvriendelijke werkpraktijken. Suriname Safety and Security Academy (SSAS) biedt een uitgebreid trainingsprogramma voor HSEQ Officers, dat diepgaand inzicht verschaft in risicomanagement, nalevingsnormen en effectieve strategieën voor een veiligere en duurzamere toekomst. Investeren in training en ontwikkeling verbetert de individuele vaardigheden en versterkt de algehele teamcapaciteiten.

De missie van SSAS is om de volgende generatie HSEQ-leiders te vormen en organisaties worden aangemoedigd om hun werknemers in te schrijven voor deze training om te voldoen aan de wettelijke vereisten en een veiligere en milieuvriendelijkere werkomgeving te creëren. Het trainingsprogramma is vooral waardevol in sectoren zoals mijnbouw, voedselproductie, bouw, olie en gas en beveiliging, waar gezondheid en veiligheid van cruciaal belang zijn.

Investeren in training en ontwikkeling is belangrijk voor organisaties, en het SSAS-programma richt zich op het verbeteren van individuele vaardigheden en het versterken van de algehele teamcapaciteiten. Het biedt flexibiliteit, zodat werknemers specifieke modules kunnen kiezen die het meest relevant zijn voor hun bedrijfsbehoeften. Na afronding van elke module ontvangen deelnemers een certificaat, zodat ze hun vaardigheden stapsgewijs kunnen ontwikkelen en een directe bijdrage kunnen leveren aan hun organisatie.

De missie van SSAS is om de volgende generatie HSEQ-leiders te vormen en organisaties aan te moedigen om hun werknemers in te schrijven voor dit trainingsprogramma. Investeren in training voldoet niet alleen aan de wettelijke eisen, maar zorgt ook voor een veiligere en milieuvriendelijkere werkomgeving. Een goed geïnformeerde bevolking is essentieel voor een duurzame toekomst voor Suriname, en dit trainingsprogramma speelt een sleutelrol in het bereiken van dat doel.

More
articles