Petrobras repliceert succes van Guyana en Suriname met een tweede ontdekking in Potiguar-bekken

Petrobras heeft onlangs olie ontdekt in een put in het Potiguar-bekken in Brazilië, als onderdeel van een grotere strategie om de successen van de exploratie voor de kust van Guyana en Suriname te repliceren. Deze ontdekking, aangekondigd op 9 april, benadrukt het belang van Petrobras om zijn exploratiecampagne voort te zetten zoals gepland in het Strategisch Plan 2024-2028.

De olievondst vond plaats in de ultradiepe wateren van het Potiguar-bekken, in de Anhangá-verkenningsput van de POT-M-762_R15-concessie. Deze put bevindt zich in de buurt van de grens tussen de staten Ceará en Rio Grande do Norte, op een waterdiepte van 2.196 meter. Het is de tweede ontdekking in het Potiguar-bekken in 2024, na het bewijs van koolwaterstoffen in de Pitu Oeste-put.

De ontdekking van reservoirs uit het oliehoudende Albiaanse tijdperk in het Potiguar-bekken is opmerkelijk en zal verder worden geëvalueerd door Petrobras. Het bedrijf zal de verkennende activiteiten in de POT-M-762_R15-concessie voortzetten om de reservoirkwaliteit, oliekenmerken en commerciële haalbaarheid te beoordelen.

Petrobras is van plan om tegen 2028 USD 7,5 miljard te investeren in exploratie, waarvan USD 3,1 miljard naar de equatoriale marge gaat. Dit omvat het boren van vijftig nieuwe exploratieputten, waarvan zestien in de regio Equatoriale Marge, die zich uitstrekt van Amapá tot Rio Grande do Norte.

De ontdekkingen van olievoorraden voor de kust van Guyana en Suriname hebben de regio aangemerkt als een veelbelovende grens voor exploratie. Petrobras ziet de equatoriale marge als cruciaal voor de toekomstige olieaanvoer en de ontwikkeling van het land.

Naast activiteiten in Brazilië heeft Petrobras ook belangen verworven in nieuwe blokken in het Pelotas Basin en verkennende blokken in São Tomé en Principe. Het bedrijf zet zich in om nieuwe grenzen te openen en zijn activiteiten veilig uit te voeren, met respect voor het milieu en met focus op duurzaamheid en groei.

More
articles