Narco-onderzeeër met 2.370 kilo coke voor de kust van Guyana onderschept

narco-onderzeeër

Een narco-onderzeeër werd voor de kust van Guyana onderschept, waarin 2.370 kilogram cocaïne (coke) werd gevonden. Het schip werd op 21 maart in beslag genomen, ongeveer 240 kilometer uit de kust van Guyana.

De Amerikaanse ambassade in Georgetown stelde in een persbericht dat de inbeslagname van het schip het resultaat was van een samenwerking tussen de Drug Enforcement Agency (DEA), Georgetown Country Office, de Joint Interagency Task Force South (JIATFS), de  Customs Anti Narcotic Unit (CANU) van Guyana en de kustwacht van de Verenigde Staten (USCG). De USS Leyte Gulf, een geleide raketkruiser van de Amerikaanse marine, onderschepte het schip. Vier personen zijn gearresteerd.

De Amerikaanse ambassade benadrukte dat de zaak in de VS zal worden vervolgd, en dat de Amerikaanse regering vastbesloten blijft om de regering van Guyana en haar Caribische partners te ondersteunen bij het versterken van hun capaciteiten om illegale handel en transnationale misdaad te bestrijden en zo de veiligheid van burgers te bevorderen.

In 2014 werd een narco-onderzeeër ontdekt in het afgelegen Waini-gebied, North West District.

Na een jaar op de locatie van GDF Kustwacht Ruimveldt te hebben gelegen, werd het schip naar de Verenigde Staten gestuurd voor aanvullende forensische tests. Bij de ontdekking werd gemeld dat het schip ongeveer drie kilometer verderop werd gevonden tijdens een zoektocht in een van de kreken die zich aftakken van de Waini. Er werd ook een kamp gevonden dat bestond uit drie accommodatiegebouwen, een werkplaats en een energieopwekkingseenheid. Deze semi-zinkende schepen worden voornamelijk gebouwd voor drugstransport.

More
articles