Hotel Babylon overgedragen aan ministerie AWJ

Steven Mac Andrew, minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft in gesprek met ABC online nieuws bekendgemaakt dat Hotel Babylon op 26 maart officieel is overgedragen aan zijn ministerie. “We zijn bezig met de verhuizing van de afdelingen, zodat we vanaf dinsdag 2 april 2024 daar volledig operationeel kunnen zijn.” Er is echter kritiek vanuit de samenleving op de aankoop van het pand inclusief de inboedel. Volgens sommigen heeft dit anderhalf miljoen euro extra gekost. “Dat de aankoop met inboedel anderhalf miljoen euro meer heeft gekost, dat kunt u gerust verwijzen naar het rijk der fabelen”, aldus Mac Andrew. Hij legde uit dat het pand is getaxeerd op een waarde van 2,7 miljoen euro zonder inboedel, en dat het verschil snel is berekend en 5 ton bedraagt.

Mac Andrew benadrukte dat het gaat om een inboedel die duur is, maar goed gebruikt kan worden door het ministerie. “We nemen ook andere spullen over die we als ministerie heel goed kunnen gebruiken, dus om te zeggen dat de inboedel niet nodig was, zou ik niet willen beweren”, aldus Mac Andrew. Volgens hem is het verschil in prijs niet substantieel.

Mac Andrew zei dat de bedden gedoneerd zullen worden. Op de begane grond, waar de winkelzaken waren gevestigd, zijn de contracten niet verlengd. Deze ruimtes zullen worden ingezet voor afdelingen van het ministerie die direct met het publiek in contact komen. Ook zei Mac Andrew dat er wordt gekeken naar een nuttig gebruik van het zwembad, zoals het beschikbaar stellen aan scholen in de omgeving.

More
articles