Asabina bekritiseert regering over kwestie mennonieten

Ronny Asabina, fractieleider van de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), heeft in een gesprek met TBN Prime Alert, scherpe kritiek geuit op de regering vanwege gebrek aan duidelijkheid in de kwestie rond de komst van de mennonieten naar Suriname. Asabina benadrukte dat er toezeggingen zouden zijn gedaan voor grootschalige landbouw, maar dat er plotseling een kentering kwam in de hele zaak, wat tot veel verwarring in de samenleving leidde.

Volgens recente verklaringen van de regering was er geen pilotproject afgesproken met de mennonieten en hebben ze niets te maken met deze groep. Ook werd bekendgemaakt dat het project voor landbouw is stopgezet. Asabina vraagt zich af hoe een afspraak kan worden stopgezet als er niets was overeengekomen. Asabina vindt dat de regering eerlijk moet zijn en het volk moet informeren dat de mennonieten zelf hebben besloten te stoppen, in plaats van de suggestie te wekken dat de regering het besluit heeft genomen. Hij is het ook niet eens met de bewering dat Suriname een kans op een investeerder heeft laten schieten. Verder benadrukte Asabina dat de randvoorwaarden om investeerders aan te trekken niet goed zijn geregeld sinds het begin van deze regering, wat heeft geleid tot het uitblijven van investeerders.

Hij beweert dat de constructie bij de mennonieten inhield dat derden grond zouden krijgen en via hen afspraken zouden worden gemaakt met buitenlandse partijen, waardoor mensen binnen de regering zouden kunnen profiteren.

De BEP-fractieleider is dankbaar dat deze zaak niet is doorgegaan. Hij stelt dat als de regering over ontwikkeling wil spreken, zij moet aangeven hoeveel bedrijven en investeerders erbij zijn gekomen, en hoeveel investerings- en milieuregels zijn goedgekeurd door De Nationale Assemblee (DNA). Asabina is van mening dat het beleid negatief voorspelbaar is en verwacht binnen veertien maanden geen andere uitkomst dan populistische maatregelen.

More
articles