Belangstelling van Amerikaanse investeerders in Guyana neemt toe

De Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Nicole Theriot, zei dat de interesse van Amerikaanse bedrijven in investeringen in Guyana ongekend hoog is. “Alleen al in de vijf maanden dat ik hier ben, heb ik een ongelooflijke belangstelling gezien, het is gewoon een stijgende belangstelling”, vertelde ambassadeur Theriot aan OilNOW in een exclusief interview op 15 maart.

Ze benadrukte het succes van de recente Guyana Energy Conference en Supply Chain Expo die kleine en middelgrote Amerikaanse bedrijven naar Guyana lokte. Ambassadeur Theriot benadrukte ook een bilateraal kamerbezoek dat 40 verschillende Amerikaanse bedrijven uit de Zuidelijke Golf van de VS naar Guyana bracht.

Ze wees op het belang van het diversifiëren van de investeerdersbasis buiten grote bedrijven als ExxonMobil, Hess en Chevron, door kleinere ondernemingen aan te moedigen de kansen in het Zuid-Amerikaanse land te verkennen. “Wat mij daar zo trots op maakt, is dat Amerikaanse bedrijven internationaal bekend staan om hun sociale verantwoordelijkheid, hun professionaliteit en de ethiek die ze inbrengen in de sector waarin ze actief zijn”, merkte ambassadeur Theriot op.

Ze erkende echter uitdagingen bij het navigeren door het zakelijke landschap in Guyana, daarbij verwijzend naar transparantieproblemen en procedurele complexiteiten. Ondanks deze hindernissen benadrukte ambassadeur Theriot het belang van Amerikaanse bedrijven die samenwerken met Guyanese bedrijven om effectief door regelgevingsprocessen te kunnen navigeren.

“We proberen ze altijd te koppelen aan een gerenommeerd Guyanees bedrijf dat hen kan helpen en hen niet alleen helpt een voet tussen de deur te krijgen, maar ook hun partnerschap vooruit helpt”, zei ze.

Guyana bereidt zich voor om van 10 tot 12 juli dit jaar het Caribbean Investment Forum te organiseren, met als doel zichzelf te profileren als een centraal punt voor zakelijke samenwerking en initiatieven voor duurzame ontwikkeling. Het forum zal plaatsvinden in het Arthur Chung Conference Centre (ACCC) en zal zich richten op belangrijke zaken, waaronder duurzame landbouw, de verschuiving naar een groene economie en de digitalisering van bedrijfspraktijken. Het evenement zal naar verwachting maar liefst 700 investeerders aantrekken.

More
articles