Bestuur VSB bespreekt SDGs en economie met Nederlandse ambassadeur

Het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Virendya Battja, Senior Economic Policy Advisor, wisselden op donderdag 14 maart tijdens een bezoek aan de Nederlandse ambassade, van gedachten met de Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos.

Een van de belangrijkste gespreksonderwerpen was de rol van de private sector in de Surinaamse economie, evenals de verantwoordelijkheid en betrokkenheid van deze sector bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs). Ambassadeur Oostelbos benadrukte met name het belang van SDG 5 en SDG 10 met betrekking tot diversiteit en inclusiviteit, in lijn met de slogan van de SDGs ‘Leave no one behind’.

De VSB onderstreepte op haar beurt dat de SDGs een integraal onderdeel vormen van haar missie, visie en kernwaarden. Bovendien fungeert een aantal SDGs als leidraad en kompas voor de strategie, het beleid en de uitvoering van de VSB. Dit constructieve gesprek tussen het bestuur van de VSB en de Nederlandse ambassade onderstreept het belang van samenwerking tussen de publieke en private sector bij het nastreven van duurzame ontwikkelingsdoelen en economische groei in Suriname. Het bestuur van de VSB werd vertegenwoordigd door Rekha Bissumbhar (voorzitter), Jan van Charante (penningmeester), Arianne de Bye en Gerard den Dekker (bestuurslid).

More
articles