Ondernemers Commewijne volgen training Basisvaardigheden Ondernemerschap

Het directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft in verband met het landelijk trainingstraject, ook voor ondernemers van Commewijne de training ‘Basisvaardigheden Ondernemerschap’ verzorgd. De training die gegeven werd van  woensdag 20 maart t/m vrijdag 22 maart, heeft als doel om onder andere ondernemerschap te stimuleren ter bevordering van de economie in Suriname.

De districtscommissaris (dc) van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab, heeft aangegeven, dat het initiatief van het ministerie van EZ positief is, omdat het district Commewijne zich wil professionaliseren. Volgens de dc heeft het district Commewijne diverse ondernemers, waarbij het noodzakelijk is om over te gaan naar efficiëntere en professionele bedrijven, zodat zij meer kunnen produceren en verkopen. Tot slot heeft de dc eenieder aangemoedigd om de trainingen te volgen, zeker wanneer deze kosteloos zijn, zodat ondernemers ook fondsen kunnen aanvragen om hun bedrijven naar grotere hoogtes te brengen.

Directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera, zei dat het landelijk trainingstraject een project is van het ministerie van EZ, waarbij de startende en doorstartende ondernemers getraind worden. Mathoera benadrukt dat tijdens dit traject de ondernemers worden getraind in hoe zij hun onderneming professioneler en winstgevend kunnen maken. Verder heeft Mathoera de ondernemers aangemoedigd om het traject af te ronden, omdat alle onderdelen aan elkaar verbonden zijn en effect hebben op het eindresultaat. Directeur Mathoera heeft aangegeven dat het ministerie ook fondsen biedt aan ondernemers om efficiënter en professioneler hun producten en of diensten op de markt te brengen. Hierdoor kunnen ondernemers exporteren, waardoor er een gezonde verhouding kan komen tussen import en export.

More
articles