Minister Kuldipsingh kondigt versterking aan voor Economische Controle Dienst

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft voorafgaand aan de vergadering van de Raad van Ministers vorige week woensdag gezegd, dat het een uitdaging blijft voor de Economische Controle Dienst (ECD) om zijn werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Ook zei Kuldipsingh, dat president Chandrikapersad Santokhi toestemming heeft verleend, twintig personen in dienst te nemen. Deze toestemming was nodig, omdat de ambtenaren het werk niet aankonden. Een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de ECD, is de geplande aanschaf van vijf nieuwe voertuigen. Kuldipsingh meldde dat alle offertes zijn ingediend en dat ze hoopt, de voertuigen binnen twee maanden operationeel te hebben. Momenteel worden drie voertuigen ingezet voor landelijke controles, waarbij ook meerdere auto’s van het ministerie worden gebruikt. Dagelijks zijn er vijf teams actief op straat voor de werkzaamheden.

Vervolgens zei Kuldipsingh, dat ECD-mede-werkers zich soms ondergewaardeerd voelen in vergelijking met andere ambtenaren. Ze benadrukte wel dat het belangrijk is dat alle medewerkers hun verantwoordelijkheid kennen, zich committeren aan het beroep en hun taken eerlijk uitvoeren. “Je mag je niet laten omkopen”, aldus Kuldipsingh. Ze zet zich ook in om deze ambtenaren beter te waarderen door hun schaalindeling te verbeteren.

Een ander belangrijk punt is de opleiding van ECD-medewerkers tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP).

Minister Kuldipsingh heeft hiervoor gesprekken gevoerd met de ministers van Justitie en Politie en Defensie, om dit mogelijk te maken. Ze wil de nieuwe groep ambtenaren direct bij deze opleiding betrekken, omdat dit door de aard van hun werk essentieel is.

De plannen van minister Kuldipsingh benadrukken haar inzet om de ECD te versterken en zijn werkzaamheden efficiënter  te maken. Met de uitbreiding van het personeelsbestand, de aanschaf van nieuwe voertuigen en de mogelijkheid van BAVP-opleidingen voor medewerkers, hoopt de ECD zijn rol als belangrijke speler in de economische controle en handhaving te verbeteren.

More
articles