Debipersad wederom herkozen als VES-voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) op donderdag 14 maart, is Steven Debipersad unaniem verkozen tot voorzitter, waarmee de steun van de leden voor zijn visie en leiderschap wordt bevestigd en een belangrijke stap wordt gezet in de voortdurende bijdrage aan de economische ontwikkeling van Suriname.

Het bestuur verwelkomt zowel terugkerende als nieuwe leden: Sherida Mormon, Lucinda Lie-A-Ling en Swami Girdhari zijn herkozen, terwijl Romano Doulat als nieuw bestuurslid is gekozen, ter vervanging van Wonnie Boedhoe. Het bestuur kan ook rekenen op de steun van Wonnie Boedhoe, Satcha Jabbar, Brigitte Burnett en Tosca Pinas, die hun expertise en inzet beschikbaar stellen om de missie van de VES te realiseren.

Tijdens de ALV heeft het bestuur het Jaarverslag en Financieel Verslag van 2023 gepresenteerd, waarbij de leden goedkeuring hebben gegeven aan het beleid en de financiële verantwoording van het afgelopen jaar. Deze goedkeuring benadrukt de nadruk van de VES op transparantie en verantwoordingsplicht.

Voor het jaar 2024 heeft de VES ambitieuze plannen, met activiteiten gericht op het verrijken van economische kennis en het stimuleren van dialoog binnen de gemeenschap. Evenementen zoals de VES Economie Scriptieprijs, Nieuwjaarsreceptie, CEO-talks en diverse lezingen en discussieavonden staan op de agenda, vaak in samenwerking met andere organisaties.

Deze initiatieven benadrukken de betrokkenheid van de VES bij het bevorderen van economische bewustwording en betrokkenheid in Suriname.

Het bestuur werd geprezen voor de uitgave van het maandelijkse, elektronische Surinaams Economistenblad INZICHT. Er is een sterke oproep aan het bestuur om economische analyses en inzichten toegankelijk te maken voor een breder publiek, met als doel een gezonde dialoog te faciliteren met sleutelfiguren in het land. Dit draagt bij aan het streven van de VES naar duurzame welvaart voor de samenleving, vooral in deze sociaal-economische uitdagende tijd.

More
articles