Bonden C-47 tegen onnodig verhoogde tarieven die in rekening worden gebracht

In het gebouw van C-47 aan de Pengelstraat, is  gisteren een bijzondere Assemblee van de Arbeid gehouden, waar een deel van de vakbeweging bijeenkwam om zijn leden te informeren over de stroomverhogingen, die eerder deze maand zijn ingegaan.  Robert Ameerali, lid van de EBS-tarievencommissie en Edmund Neus, verzorgden een presentatie voor de verschillende bondsbesturen. Het komt  na een deskundige analyse erop neer, dat de verhogingen op een andere manier uitgevoerd konden worden, maar omdat er teveel zaken zijn die de kostprijs onnodig omhoog stuwen, en de regering weigert om die zaken eerst aan te pakken en blijkbaar kiest voor de snellere weg om de bevolking meer te laten betalen voor stroom, ontstaat er verzet vanwege de vakbonden.

Volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zullen er informatiesessies worden gehouden met de leden. ‘’Omdat we ons niet in de verhogingen kunnen terugvinden, maar ook zodat iedereen de situatie van de verhogingen goed begrijpt’’, aldus Berenstein.

De bedoeling van de presentatie was om het standpunt van de vakbeweging verder te onderbouwen en beter uit te leggen aan de leden, want het is geen gemakkelijke materie. De informatie zal vastgelegd worden in een informatiebrochure voor de leden. Hoelang het informeren van de leden die verbonden zijn aan de vakcentrale gaat duren, is niet duidelijk.

Volgens Berenstein zullen wij hoe dan ook druk moeten gaan zetten op de regering, vanwege de vele ‘oneigenlijke’ kosten die in rekening worden gebracht. ‘’En daar zijn we tegen. Bepaalde beslissingen moeten worden teruggedraaid en die daarna op een gezonde manier doorvoeren. Het is  daarom  belangrijk dat de informatie goed wordt overgebracht naar de leden’’, aldus Berenstein. De lidbonden aangesloten bij de vakcentrale C-47, komen maandag 18 maart om 10.00 uur bijeen, om wederom de verdere strategie te bepalen, welke vorm van actie zal worden gevoerd.

More
articles