Nurmohamed en Indiase ambassadeur tekenen contract voor Quick Impact Project

Op dinsdag 12 maart 2024 hebben dr. Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken en de Indiase ambassadeur, dr. Shankar Balachandran, de ondertekening van een contract voor een Quick Impact Project “Promoting Recreation Activity for the Society in Nickerie by rehabilitation of the DC Roblesplein” georganiseerd tijdens een korte vergadering op het kantoor van het ministerie van Openbare Werken te Paramaribo. De directeur van het ministerie van Openbare Werken ondertekende namens de uitvoerende instantie het contract met een vertegenwoordiger van de gekozen bieder M/s. Hua RO Bouwers NV. Hoge functionarissen van het ministerie van Openbare Werken, het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en het ministerie van Financiën, ambassadefunctionarissen en vertegenwoordigers van de media waren ook aanwezig.

Het Nickerie-project is één van de vijf projecten die zijn goedgekeurd voor het boekjaar 2023-24 en een onderdeel van de 19 Quick Impact Projects (QIPs) die in principe zijn goedgekeurd voor Suriname tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan India in januari 2023. Dit is het eerste Quick Impact project dat zal worden uitgevoerd voor een bedrag van SRD 1.500.229 (USD 41.504,42). Het DC Roblesplein-project in Nickerie heeft tot doel de recreatievoorziening nieuw leven in te blazen en te transformeren tot een knooppunt voor gemeenschapsrecreatie en sociale interactie. Door middel van rehabilitatie-inspanningen zal het project het gebruik van de ruimte verbeteren en een gezonde levensstijl bevorderen voor bewoners van alle leeftijden van de gemeenschap. De directie Openbaar Groen- en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken is projectuitvoerder van dit project, dat naar verwachting binnen vier maanden zal worden opgeleverd, gevolgd door twee maanden onderhoud.

Tijdens zijn toespraak zei de minister van Openbare Werken dat er een goede samenwerking is met India en dat er in het verleden verschillende projecten met succes zijn geïmplementeerd. Hij verwelkomt de uitvoering van dit project en wenst dat het de gemeenschap veel voordelen zal opleveren. Hij bedankte de ambassade van India en de regering van India en hoopt dat er meer van dergelijke projecten voor gemeenschapswelzijn zullen komen die door India worden ondersteund. Directeur Inder Gangabisoensingh deed een beroep op India om het Marimbo-park in het Marowijne-district onder een soortgelijke dispensatie te brengen, zodat zowel het oostelijke als het westelijke deel van Suriname gedekt wordt. De ambassadeur benadrukte in zijn toespraak hoe de bilaterale betrekkingen de afgelopen twee jaar in een stroomversnelling zijn gekomen met de uitwisseling van bezoeken op hoog niveau en de afsluiting van een gezamenlijke commissievergadering in december 2023, en schetste kort het ontwikkelingspartnerschap met Suriname. Hij verklaarde dat de ambassade graag zou willen zorgen voor een snellere implementatie en verspreiding van de projecten over heel Suriname, zodat ze de meeste districten bestrijken. De ambassadeur bedankte iedereen die hard heeft gewerkt om deze mijlpaal te realiseren en voor het realiseren van besparingen door middel van prijsontdekking. Ook feliciteerde hij Suriname met het organiseren van de QIP – een primeur voor India in Zuid-Amerika. Hij vertelde ook dat Suriname de afgelopen twee jaar een groot deel van de Indiase overheidssubsidies aan de Latijns-Amerikaanse landen heeft ontvangen.

More
articles