Curaçao North Sea Jazz Festival is terug

In 2019 werd het laatste Curaçao North Sea Jazz Festival gehouden. Dit jaar wordt eindelijk, twee jaar na de covid-pandemie, het North Sea Jazz Festival weer op  Curaçao gehouden. Elaine Hart-Francisca, Regional Manager Curaçao Tourist Board (CTB) bevestigt dit tegenover de krant. De leden van de CTB zijn weer in Suriname om Curaçao te promoten, en de Surinaamse gemeenschap te vertellen wat er allemaal op hun evenementenkalender staat voor 2024. Onlangs werd er op Curaçao carnaval gevierd, hetgeen een groot succes was.

Volgens Hart-Francisca staan er heel veel activiteiten op agenda. Een daarvan – het Curaçao North Sea Jazz Festival – zal in de komende periode flink worden gepromoot door de organisatie. ‘’Het is een evenement dat veel bezoekers trekt naar het eiland’’, zegt Hart-Francisca. De organisatie is speciaal naar Suriname gekomen om het festival te promoten. ‘’We doelen op rond de duizend bezoekers uit Suriname, omdat gebleken is dat veel Surinamers afreizen om het festival bij te wonen’’, zegt Hart-Francisca.  Het is de bedoeling dat ook Aruba, St.Maarten en Columbia worden aangedaan om festivalbezoekers aan te trekken. Op het North Sea Jazz Festival zullen in totaal dertig artiesten optreden, waaronder bekenden als Gladys Knight, Marc Anthony, Seal en Judith Hill etc. De shows zullen worden gegeven op drie verschillende stages.

Pedro Vega Orozco, Interim Commercial Manager Cinex, zegt dat Cinex Curaçao niet alleen promoot voor financiële voordelen, maar ook als een partner voor Suriname op het gebied van producten, IT en fiscale dienstverlening. Cinex bemiddelt om in Curaçao te investeren en ondersteunt ook de export vanuit het eiland. Orozco zei dat minister Albert Ramdin in januari op werkbezoek was op Curaçao en sprak over de ontwikkelingen in Suriname en hoe Suriname en Curaçao hun goede banden kunnen versterken.

Op de vraag of de Surinaamse artiest ooit een platform zal krijgen op het North Sea Jazz Festival, zei Danique van Varsseveld, PR en Marketing CTB in Suriname, dat dit mogelijk is, maar dat het ook te maken heeft met het muziekgenre van de artiest, dat moet passen binnen het kader van het festival. ‘’Er wordt gelet op een bepaald genre van muziek, wanneer het gaat om North Sea Jazz, omdat jazzmuziek ook een bepaald, wat ouder publiek aantrekt, terwijl  het Caribbean Splash evenement meer jongeren aantrekt. Het Caribbean Splash event wordt ook hard promoot en wordt gehouden op 31 mei en 1 juni 2024. De kaartenverkoop van het Curaçao North Sea Jazz Festival start op 1 april. Het evenement start op donderdag 29 augustus 2024.

More
articles