Bronto Somohardjo bevestigt wederom personeelsstop

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken (BiZa), heeft in gesprek met Suriname Herald meegedeeld dat er nog altijd sprake is van een personeelsstop voor mensen die in overheidsdienst willen komen. Dit zei de minister nadat er berichten circuleerden, over het aanwerven van nieuw personeel voor het ministerie van Openbare Werken (OW), afdeling Openbaar Groen. De bewindsman ontkende deze werving resoluut en zei dat er strikte richtlijnen zijn opgelegd door de president, waarbij het aannemen van nieuw personeel verboden is.

“Er is een personeelsstop. De president heeft gezegd dat er geen personeel aangetrokken mag worden, en wij houden ons daaraan”, aldus Somohardjo. Hij voegde toe, dat er wel ruimte is voor het aantrekken van kaderpersoneel en dat in het geval van vertrek van medewerkers, vervanging mogelijk is. De minister zei dat politieke partijen die sociaal beleid beloven, zich bewust moeten zijn van de realiteit van de personeelsstop.

De bevestiging van de personeelsstop werpt vragen op over de vermeende aanwervingen bij de afdeling Openbaar Groen. Deze kwestie zal ongetwijfeld verdere aandacht krijgen in de politiek en binnen de ambtenarij. Ook in het parlement werden eerder al vragen gesteld over de werving van nieuwe ambtenaren tijdens de periode van een vigerende personeelsstop. Ook toen werd aangegeven dat dit niet op waarheid berustte.

More
articles