Kenny B plant eerste boom: symbolische start van Suriname Reforestation Project van SVN

Brokopondo, 6 maart 2024 — In een historische stap voor milieubescherming en duurzame ontwikkeling in Suriname, heeft de bekende Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B de eerste boom geplant in het kader van het Suriname Reforestation Project van de SVN. Dit moment markeert officieel het begin van SVN’s ambitieuze initiatief om de natuurlijke landschappen van Suriname te herstellen en te revitaliseren, te beginnen met een pilot op een terrein van 2 hectare.

Een belangrijke stap voorwaarts in duurzaamheid

Met de steun van Kenny B, diep geworteld in de Surinaamse gemeenschap en cultuur, benadrukt dit eve-nement de verbinding tussen cultuur, gemeenschap en duurzaamheid. Dit project illustreert de inzet van SVN voor het bestrijden van klimaatverandering, het bevorderen van biodiversiteit en het ondersteunen van lokale gemeenschappen door herbebossing en landschapsherstel. De pilot van 2 hectare dient als het fundament voor onze visie om op grotere schaal bij te dragen aan herbebossing in Suriname.

Een toekomst van groei en groen

De ceremonie, gehouden op de Grun Prani Farm in Brokopondo, brengt hoop en actie samen tegen milieu-uitdagingen. Het Suriname Reforestation project is gericht op het creëren van een bloeiend ecosysteem en het bieden van educatieve en werkgelegenheidskansen voor de lokale bevolking. Met de succesvolle start van deze pilot zijn de ambities van SVN om uit te breiden en een significante bijdrage te leveren aan het herstel van Surinames bossen, duidelijker dan ooi. Voor meer informatie: bezoek onze website of neem contact op met ons communicatieteam voor meer details over het project, de pilotfase, en toekomstige expansieplannen.

More
articles