President Hof van Justitie ontvangt vierde SRiS-bundel

De president van het Hof van Justitie van Suriname, mr. Iwan Rasoelbaks, heeft op maandag 4 maart 2024 de vierde SRiS-bundel strafrechtelijke wet- en regelgeving, in ontvangst genomen uit handen van de voorzitter voor de Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SRiS), mr. Gerold Sewcharan. De voorzitter werd vergezeld door de directeur, mr. Ruby Wittenberg.

De SRiS-bundel heeft als doel bij te dragen aan de algemene kennis over de strafrechtelijke wet- en regelgeving en deze voor iedere burger gemakkelijk toegankelijk te maken.

In deze wettenbundel zijn evenals in de vorige de wetswijzigingen verwerkt en de memories van toelichting opgenomen, waarbij de wetten zijn voorzien van zogenoemde margewoorden om het zoeken naar specifieke wetsartikelen te vergemakkelijken.

De bundel bevat regelgeving waarmee iedere burger te maken kan krijgen en is voor zowel de private als de publieke sector geschikt. ‘’De bundel is tevens bedoeld voor rechtenstudenten en –docenten en praktijkjuristen (rechters, vervolgingsambtenaren, griffiers, parketsecretarissen en advocaten), maar ook politieambtenaren en hulpofficieren van justitie kunnen vanwege hun taakstelling deze bundel goed gebruiken’’, aldus de voorzitter.

Hofpresident Iwan Rasoelbaks prees de stichting voor deze belangrijke ontsluiting van strafrechtwetten en dankte de voorzitter voor zijn niet-aflatende inzet om een bijdrage te leveren aan de toegankelijkheid van de wettenmassa op een voor de praktijk overzichtelijke manier.

More
articles