Nieuwe huurprijzen Studentenhuisvesting Campus Village

Na constructieve gesprekken met de regering is de Studentenhuisvesting Campus Village verheugd aan te kondigen dat er consensus is bereikt over nieuwe huurprijzen en uitbreidingsplannen voor de faciliteit. Met ingang van 1 maart 2024 zijn de nieuwe huurprijzen vastgesteld. Voor een tweepersoonskamer bedragen de huurkosten SRD 1000 per maand en voor een vierpersoonskamer SRD 600 per maand.

De kosten voor wassen/drogen zijn niet gesubsidieerd en bedragen SRD 26. Voor het gebruik van een eigen koelkast wordt SRD 115 in rekening gebracht, terwijl het gebruik van een koelkast van de campus SRD 150 kost. Deze aanpassingen zijn mogelijk gemaakt door een goedgekeurde subsidie die gedurende een periode van zes maanden zal worden verstrekt. Daarnaast wordt er gewerkt aan een studiefinancieringsregeling voor studenten, zoals aangegeven door onderwijsminister Henry Ori, tijdens de persconferentie van 29 februari 2024.

Tevens heeft de regering haar goedkeuring verleend voor de voltooiing van drie gebouwen op het terrein van Campus Village.

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voorwaarts in het vergroten van de capaciteit en het verbeteren van de leefomstandigheden voor studenten op de campus. “We zijn verheugd over de positieve uitkomst van onze gesprekken met de regering en kijken ernaar uit om deze nieuwe ontwikkelingen te implementeren ten behoeve van onze studenten”, aldus Wandana Algoe-Pultoo, voorzitter van Campus Village. “Dit toont aan dat we samen stappen kunnen zetten om de toegang tot betaalbare huisvesting en onderwijs te verbeteren.”

Op uitnodiging van vicepresident Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Student Housing Campus Village een bezoek gebracht aan het kabinet op 12 februari, alwaar er diverse belangrijke kwesties besproken werden.

Een van de belangrijkste onderwerpen was de aanpak van de schuldenlast van de campus. De stichting heeft aangegeven, een schuld te hebben van SRD 513.600 voor onder andere nutsvoorzieningen vanaf 2022. Daarnaast zijn er sinds 2019 geen renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, waarvoor een geschatte kostenpost voor renovatie SRD 5,6 miljoen is bedraagt.

‘’Het bestuur van de campus zet zich in om tot een oplossing en consensus te komen met betrekking tot deze financiële verplichtingen’’, aldus de voorzitter. Tegelijkertijd heeft het bestuur terstonds actie ondernomen om de veiligheid op de campus te verbeteren door de plaatsing van beveiligingspersoneel dat toezicht houdt op en rondom het terrein. Daarnaast worden er momenteel offertes aange-vraagd voor de bouw van een buiten-keuken voor de studenten, wat de faciliteiten van Campus Village verder zal verbe-teren.

Er zijn ook gesprekken gaande tussen de studentencommissie en het directieteam om samenwerkingsmogelijkheden te ver-kennen. Dit is een stap naar een meer geïntegreerde en participatieve benadering van de campusgemeenschap.

Het bestuur van SSHCV is verheugd over de voortgang die is geboekt en blijft zich inzetten voor het welzijn en de verbetering van de studentenhuisvesting op Campus Village.

More
articles