Robinhood met 2-0 ten onder tegen Herediano

Robinhood onder leiding van trainer Roberto Godeken heeft gisteren zijn eerste wedstrijd in Concacaf Championships verloren. Robinhood ging met 2-0 ten onder tegen het team van Costa Rica, Herediano. Hoewel Robinhood een goeie wedstrijd speelde, had het geen tot maken van doelpunten. De thuisploeg controleerde vanaf het begin de wedstrijd, en oefende steeds meer druk uit op de verdediging van Robinhood. Doelman Jonathan Fonkel wist steeds weer de nodige reddingen te verrichten. Herediano opende de score in de 32ste minuut toen een bal door Getsel Montes keurig werd afgemaakt voor de 1-0 voorsprong. Robinhood kreeg kort na de score van Montes wel een grote kans op doel, maar Dimitrio Andro kon niet voorbij de Herediano keeper Alexandre Lezcano komen.

De goede vorm van Fonkel zette zich voort in de tweede helft, toen hij het schot van Keysher Fuller afwees. Herediano ging daarna op zoek naar nog een doelpunt en was nonchalant in de verdediging. Robinhood kwam maar niet tot scoren. Een inworp in de 84ste minuut werd door de thuisploeg benut en de 2-0 voorsprong verdedigd tot het laatste fluitsignaal.

Het verlies van Robinhood betekent echter niet het einde van zijn deelname in het toernooi, aangezien de return nog moet plaatsvinden. Deze thuiswedstrijd is op woensdag 13 maart in het Franklin Essed stadion