Olieproductie Guyana bijna 700.000 vaten per dag

Liam Mallon, president van ExxonMobil Upstream Company, heeft het opmerkelijke succes van de olieproductie in Guyana geprezen, waarbij hij de nadruk legde op de groei: “nul toen we voor het eerst begonnen met boren tot 640.000 vaten per dag”. De ongekende groei, zo benadrukte Mallon, markeert een periode van buitengewone prestaties voor Guyana, die plaatsvindt in enkele van de meest uitdagende diepe wateren ter wereld. Mallon sprak op 20 februari tijdens de Guyana Energy Conference en Supply Chain Expo.

Mallon benadrukte de mondiale betekenis van de prestatie van Guyana, vooral in de context van de energietransitie, de aanhoudende energiecrisis en geopolitieke gebeurtenissen. Hij wees op de blijvende groei van de vraag naar energie, gedreven door de groeiende wereldbevolking, en de noodzaak om mensen uit energiearmoede te halen. “Naarmate deze populaties groeien, weten we ook dat olie en gas een cruciaal onderdeel zijn – niet het enige onderdeel – maar wel een cruciaal onderdeel”, merkte Mallon op. Hij voorzag een blijvende behoefte aan olie en gas en benadrukte de duurzaamheid en het groeipotentieel ervan voor tientallen jaren, met de sleutel tot een verantwoorde ontwikkeling en een focus op het terugdringen van uitstoot.

Het Stabroek-blok produceerde in januari ruim 18 miljoen vaten. In het geval van Guyana prees Mallon het concept van verantwoorde ontwikkeling, dat op een zeer tastbare manier in de praktijk wordt gebracht. Hij loofde het groeitempo van het land, dat ongeveer tweemaal zo hoog is als het sectorgemiddelde, en merkte op dat dergelijke vooruitgang grotendeels ongekend is. Mallon schreef het succes toe aan de synergie van geavanceerde technologieën, sterke partnerschappen, een gunstig investeringsklimaat gecreëerd door de regering van Guyana, en de medewerking van het Guyanese volk. ‘’Het is een bewijs van wat kan worden bereikt als deze elementen samenkomen om het potentieel van een waardevolle hulpbron te benutten. Wat hier is bereikt, is eerlijk gezegd buitengewoon”, zei Mallon.

More
articles