Jogi: ‘Gemeenschap moet leren inleveren’

Mahinder Jogi VHP-parlementariër, heeft in gesprek met TBN-prime Alert gezegd dat de gemeenschap moet leren om de tering naar de nering te zetten. Jogi zegt dit naar aanleiding van de stroomtarieven die steeds worden aangepast. Volgens hem is het belangrijk dat de overheid stopt met subsidiëren, zodat de middelen elders kunnen worden besteed Jogi keurt het af, dat de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) een logge organisatie is geworden, waarbij de overheid volgens hem dagelijks miljoenen subsidieert. Daarom heeft de regering besloten de inkomsten van het land anders te investeren en op een gewijzigde manier terug te geven aan de samenleving. Waar nodig zal worden gesubsidieerd. Als de samenleving wil dat de situatie bij de EBS gezond wordt gemaakt, zal ze offers moeten brengen.

Jogi wijst ook op de andere kant van de medaille, waarbij de afgelopen zeven maanden nauwelijks neerslag is gevallen in het land, waardoor het waterpeil in het Afobakastuwmeer behoorlijk is gedaald en dit negatieve gevolgen heeft voor de energieopwekking.

Als de situatie niet verandert, moet er thermischeenergie worden opgewekt, wat extra gaat kosten. Als er bij de EBS niet wordt bezuinigd, vraagt Jogi zich af, waar het geld vandaan zal moeten komen om dure generatoren te kopen. Er moet geen politiek spel gespeeld worden met deze kwestie, omdat niets doen betekent, dat de situatie niet wordt opgelost. Het zal kunnen voorkomen dat het hele land een keer in het donker zal zitten. Wanneer burgers klagen over de situatie bij de EBS, zegt Jogi dit te begrijpen. Burgers kunnen niet opdraaien voor de inefficiënties binnen het bedrijf.

More
articles