Natio U-20 wint met 7-2 van Turks en Caicos eilanden

De nationale U-20 voetbalselectie heeft de afgelopen zaterdag met maar liefst 7-2 gewonnen van de Turks en Caicos eilanden. Het laatstgenoemde team behoort tot de hekkensluiter in de pool waarin Suriname zich bevindt.  Bij het ingaan van de  rust leidde Suriname met 7-1 dankzij doelpunten van Yamano Olfers, Robinio Pinas (2x), Donagay Misidjang, Djaier Prijor (2x) en Giraynho Kluivert. Cory Williams en Hency Gideon waren verantwoordelijk voor de tegendoelpunten. Na de pauze werd het spel minder enerverend.

De Surinaamse boys creërden weliswaar voldoende scoringskansen, maar benutten die niet. Drie minuten voor het einde incasseerde het team jammer genoeg een vervelend tegendoelpunt, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor het doelsaldo. In de slotfase van de blessuretijd kreeg Suriname nog een strafschop, waardoor het doelsaldo weer opgekrikt zou kunnen worden. Prijor zag zijn inzet echter door Turks en Caicos doelman Leishawn Green, gestopt worden. Suriname kwam als groepswinnaar uit de bus, nadat het team van Antigua en Bermuda met 1-0 won van El Salvador. Echter is het doelsaldo van Suriname beter. Suriname zal later dit jaar meedoen aan de Concacaf kampioenschappen in Mexico.