Leerkrachten avond middelbaar onderwijs in actie na uitblijven betaling overuren

De leerkrachten van de avond middelbare school opleidingen, zijn al enige tijd in actie. Dit na het uitblijven van de betaling van de overuurgelden. Trekker van de groep, Leslie Welles, zei in gesprek met Suriname Herald, dat het ministerie van Onderwijs een loopje met ze tracht te nemen. Volgens hem heeft de groep al veel te lang gewacht op haar overuren, maar kan niemand zeggen, wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden.

“Voordat we de actie hadden afgekondigd, hebben we het afgelopen jaar een brief gestuurd naar het ministerie, om de minister hierover te informeren. Het afgelopen jaar hadden we hier ook al mee te maken gehad en hadden toen ook een schrijven gestuurd om te vragen dit te voorkomen, anders zouden er consequenties aan verbonden worden. Als de school in oktober begint, ontvangen de leerkrachten na ongeveer drie maanden hun betaling, omdat zaken in orde gemaakt moeten worden. Maar wat we nu zien is dat het langer duurt alvorens we uitbetaald worden”, zegt Welles.

Volgens Welles is de minister nadrukkelijk gevraagd rekening te houden met de duur van de uitbetaling van de overuurgelden, omdat de meeste leerkrachten financieel in problemen komen. Echter is er hieraan geen gehoor gegeven. Welles zegt dat de situatie momenteel zo erg is, dat het ministerie een loopje met de belanghebbende groep neemt. Hij zegt dat mensen van het ministerie hem bellen om te vertellen de dat gelden van Paramaribo en Moengo reeds zijn gestort, terwijl hij zelf van Paramaribo is en niets heeft ontvangen. Dit zorgt volgens Welles voor nog meer irritatie. Hij zegt verder dat de gemiste lessen niet zullen worden ingehaald en dat de leerlingen zelfstudie zullen moeten doen. “We zijn moe van de situatie”, aldus welles.

More
articles