Beraad KBS opgeheven na principeakkoord

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie (JusPol), heeftt in gesprek met KeyNews gezegd, dat het beraad dat vorige week door het Korps Brandweer Suriname (KBS) werd aangevangen en zelfs verder was verscherpt, is opgeheven. Volgens hem zijn de partijen met elkaar om de tafel geweest en hebben elkaar gevonden.

Volgens Amoksi werd er een algemene ledenvergadering belegd en zijn de acties opgeheven. Volgens de bewindsman konden partijen eerder niet overeen komen betreffende de aangehaalde zaken, maar is dat intussen veranderd. Er is nu wél een prinicipeakkoord bereikt met de minister. ‘’Definitieve afspraken zullen de komende week gemaakt worden’’, aldus de minister. “Het principeakkoord moet nu bekrachtigd worden binnen de Raad van Ministers en ik heb ook beloofd dat de issues over de gelden opgelost zullen worden”, aldus Amoksi.

De brandweer ging in actie omdat de overurengelden en de extra gelden voor zondagen, niet waren uitbetaald. Dit ofschoon dat beloofd was door de minister. De bondsvoorzitter van het KBS, Wendel Oosterwolde, zei toen dat de mannen het zat zijn steeds aan het lijntje gehouden te worden en legden het werk terstond neer. De actie werd verscherpt, nadat de minister geen aandacht schonk aan het probleem.

More
articles