Nurmohamed vraagt samenleving advies verkeersprobleem Van ‘t Hogerhuysstraat

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), nodigt  de samenleving uit tips aan te dragen die de politie kan gebruiken om in te spelen op het verkeersprobleem aan de Van ‘t Hogerhuysstraat. Het ingenieursbureau en het ministerie van OW werken ook samen met andere partijen aan de oplossing.

Weggebruikers hebben gisteren enorme hinder ondervonden van drukte en files op de wegen als gevolg van de brugsluiting. De werkzaamheden aan de brug van de Van ‘t Hogerhuysstraat zijn gisteren gestart. Deze brug zal gedurende een jaar gesloten blijven. Het project omvat drie hoofdonderdelen: de bouw van de brug, herstructurering van de Van ‘t Hogerhuysstraat en omgeving, en de ontwikkeling van een nieuwe parkeerplaats bij de Nieuwe Haven, inclusief alle verkeersinstallaties. De contracten voor de bouw van de brug zijn reeds getekend, terwijl die voor de Nieuwe Haven recent zijn afgerond.

Aanvankelijk was er een planning van twee tot drie dagen, maar die is uitgebreid naar vijf dagen om tot passende oplossingen te komen. Minister Nurmohamed benadrukte dat de doorstroming van het verkeer na deze periode verbeterd moet zijn, hoewel hij toegeeft dat het voor veel weggebruikers even wennen zal zijn, gezien het frequente gebruik van de Van ‘t Hogerhuysstraat en de Saramaccadoorsteek.

More
articles