Verdachte van moord op rapper Bigidagoe zou vluchten naar Frans-Guyana

Een 20-jarige Amsterdammer is in Parijs gearresteerd op verdenking van het doodschieten van Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe. Silos, 26 jaar oud, werd zondagochtend neergeschoten op een industrieterrein in Sloterdijk en overleed aan zijn verwondingen. Tijdens het onderzoek ontdekte de politie dat de verdachte van plan was om vanuit Parijs naar Cayenne, Frans-Guyana, te vluchten. Op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle – werd de verdachte gearresteerd door de grensbewaking.

De verdachte zit momenteel in hechtenis en zal worden overgeleverd aan Nederland. Er zijn doorzoekingen uitgevoerd in Amsterdam-Noord en Amsterdam-Oost, gevolgd door explosies op beide locaties en bij een woning in Amsterdam Zuidoost, die vermoedelijk verband houden met de schietpartij.

Na een zoekactie zijn twee verdachten, 23 en 28 jaar oud, aangehouden in een auto die leek op het voertuig dat bij de aanslagen betrokken was. Het onderzoeksteam vermoedt dat de dood van Bigidagoe verband houdt met een langlopend conflict tussen rivaliserende rapgroepen, waarvan Zone 6 uit Amsterdam Zuidoost er één is. De begrafenis van Danzel Silos zal aanstaande zaterdag plaatsvinden op begraafplaats Westgaarde in Nieuw West.

More
articles